Gazze'de İsrail-Hamas Çatışmasının Yıkıcı Etkisi: UNOSAT Analizi

UNOSAT analizi: İsrail-Hamas çatışması, Gazze'deki binaların %35'ini yok etti veya hasarladı. Son iki ayda 20,000'den fazla bina yıkıldı. Han Yunus en çok etkilenen şehirlerden biri.

UNOSAT'ın analizine göre, İsrail-Hamas çatışmasının başlangıcından bu yana Gazze'deki binaların %35'i yıkıldı veya hasar gördü, son iki ayda ise 20,000'den fazla bina zarar gördü. Bu durum, Han Yunus ve Gazze valiliklerinde özellikle belirgin bir artışla ortaya çıktı.

Birleşmiş Milletler Uydu Merkezi (UNOSAT) tarafından yapılan analize göre, İsrail-Hamas çatışmasının başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'ndeki binaların yüzde 35'i yıkıldı veya hasar gördü. 29 Şubat'ta toplanan yüksek çözünürlüklü uydu görüntüleri incelendi ve savaş öncesi ve sonrası görüntüler karşılaştırıldı. Sonuçlar, Gazze Şeridi'ndeki tüm binaların yüzde 35'inin (88,868 yapı) hasar gördüğünü veya yıkıldığını gösterdi. Bu rakamlar içinde 31,198'inin yıkıldığı, 16,908'inin ağır hasarlı, 40,762'sinin ise orta hasarlı olduğu tespit edildi. Ayrıca, son iki ayda 20,000'den fazla binanın yıkıldığı belirlendi. Han Yunus ve Gazze valiliklerinde hasarın önemli ölçüde arttığı bildirildi; Han Yunus'ta 12,279 ek yapıda hasar tespit edilirken, Gazze'de 2,010 yapıda hasar saptandı. Han Yunus Şehri'nin, 6,663 yeni yıkılan yapı ile "özellikle sert" bir darbe aldığı vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 63 Filistinli Hayatını Kaybetti
İsrail'deki Hapishanelerde Tutulan Filistinli Kadınların Zorlu Şartları
Rusya'nın Son Aylardaki Yanlış Hava Operasyonları: Kendi Şehrine 20'den Fazla Bomba Fırlattı
Hollywood'un "B Film Kralı" Roger Corman, 98 Yaşında Hayatını Kaybetti
Varşova'daki Alışveriş Merkezinde Yangın Büyük Hasar'a Sebep Oldu