Gazze'de İsrail Saldırıları: Ölü Sayısı Hızla Artıyor, BM Tesisleri Hedefte

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında ölü sayısı 38,713'e yükseldi. Son 24 saatte 49 Filistinli hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler, saldırıların BM okullarını da vurduğunu belirtti. Gazze'de yaşam hakkı tehlikede.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik uzun süredir devam eden saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı dramatik bir şekilde artarken, Birleşmiş Milletler'in de saldırıların BM tesislerine zarar verdiğini açıklaması uluslararası endişeleri artırdı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 38,713'e yükselirken, yaralıların sayısı ise 89,166 olarak bildiriliyor. Saldırılar, 284 gündür devam ediyor. Son 24 saat içinde gerçekleşen saldırılarda ise 49 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 69 Filistinlinin yaralandığı belirtiliyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana süregelen saldırılarında toplamda bu kadar çok insanın zarar görmesi, uluslararası toplumun endişesini artırıyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, son 10 günde İsrail tarafından 5 BM okulunun vurulduğu vurgulanmış. BM tesislerinin korunması gerektiği ve asla askeri amaçlar için kullanılmaması gerektiği ifade edilirken, Gazze'de herkesin güvende olmadığına dikkat çekilmiş. Açıklamada, Gazze'deki insanların yaşama hakkına saygı gösterilmesi gerektiği vurgulanarak, cinayet ve yıkımların 9 aydır aralıksız devam ettiği vurgulanmış.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.