Gazze'de İsrail Saldırıları: Son 24 Saatte 46 Ölü, 130 Yaralı

Gazze'deki İsrail saldırılarında son 24 saatte 46 ölü, 130 yaralı! Toplam can kaybı 35.903'e ulaştı. Ambulanslar enkaz altındaki cesetlere ulaşamıyor.

Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırıları son 24 saatte 46 kişinin ölümüne ve 130 kişinin yaralanmasına neden oldu. Toplam ölü sayısı 35 bin 903'e yükseldi. Ancak, ambulanslar ve sivil savunma ekipleri, İsrail'in engelleriyle karşılaşarak enkaz altındaki cesetlere ulaşmakta güçlük çekiyor.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden yoğun İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 35 bin 903'e yükseldi. Bombardımanın 232. gününde, Filistin Sağlık Bakanlığına göre İsrail ordusu son 24 saat içinde sivillere 5 saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 46 kişi hayatını kaybetti ve 130 kişi yaralandı. Toplamda ise saldırıların başladığı tarihten bu yana 80 bin 420 kişi yaralandı. Halen enkaz altında ve yol kenarlarında cansız bedenlerin bulunduğu, ambulansların ve sivil savunma görevlilerinin İsrail'in engellemesi nedeniyle cenazelere ulaşamadığı ifade edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den beri devam eden saldırıları, uluslararası toplumdan ve insan hakları örgütlerinden yoğun eleştiri alıyor. Sivil kayıpların artması ve insani krizin derinleşmesi endişeleri artırıyor. Gazze'deki sağlık altyapısının saldırılar nedeniyle büyük zarar görmesi, yaralıların tedavisini zorlaştırıyor. Bu durum, uluslararası toplumun acil çözüm bulma çağrılarını güçlendiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.