Gazze'de İsrail saldırıları, tarihi bir camiyi tahrip etti

Gazze'nin en büyük ve en köklü camisi olan Büyük Ömer Camii, İsrail saldırılarının hedeflerinden biri olarak yıkıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanı, tarihi bir camiyi yıkarak bölgede kültürel kayıplara neden oldu.

Filistin'in eski UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Elias Sanbar, Paris'teki Arap Dünyası Enstitüsü'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin'de etnik bir kıyım gerçekleştirmeyi amaçladığını ve Filistin kültürünü yok etmek istediğini belirtti.

Sanbar, İsrail'in Filistin halkının kültürel mirasını çalmakla suçlanabileceğini dile getirerek, bu savaşın uzun sürebileceğini ve Orta Doğu'da geniş bir çatışmanın eşiğinde olabileceğini ifade etti.

CAMİNİN TARİHİ BİR ÖNEMİ VARDI

Gazze'de 20 yıldan fazla bir süredir arkeoloji çalışmaları yürüten Kudüs Fransız İncil ve Arkeoloji Okulu'ndan araştırmacı Rene Elter, bölgede gençlere kültürel miraslarını koruma eğitimi verdiklerini açıkladı. Elter, Gazze'nin tarihi merkezinde bulunan ve sembolik öneme sahip olan Büyük Ömer Camii'nin de dahil olduğu birçok yerin yıkıldığını belirtti.

EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ CAMİ OLARAK BİLİNİYORDU

Büyük Ömer Camii, Gazze'deki en eski ve Filistin genelinde Kudüs'teki Mescid-i Aksâ ve Akka'daki Cezzâr Ahmed Paşa Camii'nden sonra en büyük üçüncü cami olarak biliniyordu. Cami, yaklaşık bin 400 yıllık bir geçmişe sahipti ve 38 mermer sütunuyla farklı dönemlerin mimari özelliklerini yansıtıyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Selena Gomez'in filmi Cannes'da!
İzleyiciler, Netflix'in en müstehcen dizisi olarak nitelendirilen yapım karşısında şaşkın!
77. Cannes Film Festivali'nde beyazperde sektörü çalışanları eylemi!
Tharsa Antik Kent'te Keşfedilen Mezar: Tarih ve Ritüeller Arasında Bir İz
Bakanlık'tan tarih tutkunlarına müjde: Efsane indirimlerle kültürel bir yolculuk sizi bekliyor