Gazze'de İsrail Saldırıları: UNICEF ve BM Raporlarına Göre 13,800 Çocuk Hayatını Kaybetti

UNICEF: İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 13,800'den fazla çocuk hayatını kaybetti. BM raporu: Her 10 dakikada bir çocuk yaralanıyor veya ölüyor. Gaza'da toplam kayıp 33,899, yaralı sayısı 76,664.

UNICEF'in son açıklamalarına göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim'den bu yana devam ediyor ve bu süre zarfında 13,800'den fazla çocuk hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler'in raporuna göre, her 10 dakikada bir çocuk yaralanıyor veya ölüyor. Toplamda ise Gazze'de 33,899 kişi yaşamını yitirdi, 76,664 kişi ise yaralandı. Bu acı verici durum, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 7 Ekim'den bu yana devam ettiğini ve bu süre zarfında 13 binden fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Gazze Şeridi'ndeki saldırılar 194 gündür devam ediyor. Russell, İsrail'in saldırılarında binlerce çocuğun yaralandığını ve birçoğunun açlıkla mücadele ettiğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi tarafından yapılan açıklamada ise, Gazze Şeridi'nde çocukların her 10 dakikada bir yaralandığı veya hayatını kaybettiği vurgulandı.

Gazze'deki saldırılarda bugüne kadar 33 binden fazla kişi hayatını kaybetti ve 76 binden fazla kişi yaralandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"İsrail ile ABD, Filistin devletinin kurulmasını engelliyor"
Londra-Singapur Uçağında Korku Anları: Türbülans Nedeniyle 1 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı!
Suriye lideri Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konuldu
ABD’li rapçi canlı yayında yanlışlıkla kendisini vurdu
ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz