Gazze'de İsrail vahşeti: Sivillerin sığındığı okula saldırı! Ölü ve yaralı sayısı yükseliyor

İsrail ordusu, Gazze'de sivillerin barındığı bir okulu hedef aldı. Nusayrat bölgesinde bulunan Avde Hastanesi'nin açıklamasına göre, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, çok sayıda yaralı da hastaneye sevk edildi.

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nde bir okula düzenlediği saldırıda, yerinden edilmiş sivillerin bulunduğu çok sayıda Filistinli öldü. Çoğunluğunu çocuklar ve kadınların oluşturduğu bu saldırıda ölü ve yaralı sayısı hızla artarken, uluslararası toplumun bu olaya dikkat çekmesi bekleniyor.

SIĞINDIKLARI OKUL HEDEF ALINDI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde sivillerin sığındığı Cauni Okulu'nu hedef aldı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, Nusayrat bölgesindeki bu okul saldırısında çoğunluğu kadın ve çocuk olan 15 Filistinli yaşamını yitirdi, birçok kişi de yaralandı.

Cauni Okulu, 7 Ekim 2023'ten bu yana üç kez hedef alınmış durumda. Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Avde Hastanesi'nden yapılan açıklamada, sığınma merkezi olarak kullanılan okula yapılan son saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok yaralının hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Ayrıca, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde de sivilleri hedef aldı. Bu saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı.

WAFA'nın verilerine göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yaptığı saldırılarda en az 38 bin 98 Filistinlinin öldüğü, 87 bin 705 kişinin yaralandığı bildirildi. Sivil altyapı da ciddi şekilde tahrip edilmiş durumda, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da saldırıların hedefi olmuş durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.