Gazze'de, İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucunda bir yıl içinde 146 doktor yaşamını yitirdi

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda, sağlık hizmetlerini sunan 146 doktorun yaşamını yitirdiği bildirildi.

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 146 doktorun yaşamını kaybettiği bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nde tıbbi malzemelerin yüzde 83'ünün, ilaçların ise yüzde 60'ının tükendiği bildirildi. Açıklamada, İsrail ordusunun 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü "katliamlar" ve saldırılar sonucunda farklı branşlarda görev yapan 146 doktorun hayatını kaybettiği ifade edildi. Ayrıca, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nin dışında tedavi edilmesi gereken 25 bin hasta ve yaralı bulunduğu vurgulandı.

İsrail, Gazze Şeridi'nde bir yıl önce başlattığı saldırılar nedeniyle insani ihtiyaçları karşılamak için yeterli olmayacak düzeyde, yalnızca bazı uluslararası kuruluşlar aracılığıyla sınırlı miktarda insani yardım, tıbbi malzeme ve yakıtın kente girişine izin vermektedir. Bu durum, Gazze'deki sağlık sisteminin ciddi şekilde çökmesine ve hastaların tedavi süreçlerinin olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.