Gazze'de Kadınlar ve Çocuklar İçin Derinleşen İnsani Kriz: BM Raporu Açıkladı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda kadınlar ve çocuklar büyük acılar yaşıyor. BM raporu, 10 binden fazla kadının yaşamını yitirdiğini ve 19 bin yetimin kaldığını gösteriyor. Çatışmaların acilen son bulması gerekiyor.

Gazze Şeridi'nde yaşanan insani kriz, İsrail'in süregelen saldırıları ve Hamas'ın roket atışlarıyla derinleşiyor. Son 193 gündür devam eden çatışmalar, özellikle kadınlar ve çocuklar üzerinde ağır bir yük oluşturuyor. BM raporu, saldırılarda binlerce kadının hayatını kaybettiğini ve on binlerce yetim çocuğun kaldığını belirtiyor. Bu trajik durumun son bulması ve bölgede barışın sağlanması için uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerekiyor.

Gazze Şeridi'nde yaşanan insani kriz, son dönemde İsrail'in sürekli hava saldırıları ve Hamas'ın roket saldırılarıyla artan şiddet dalgasıyla daha da derinleşiyor. Son 193 gündür süren çatışmalar, bölgedeki kadınlar ve çocuklar üzerinde özellikle ağır bir yük oluşturuyor.BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi'nin raporu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 10 binden fazla kadının yaşamını yitirdiğini ve bunların 6 bininin arkalarında 19 bin yetim çocuk bıraktığını ortaya koyuyor.Raporda, bu çatışmanın "kadınlara yönelik bir savaş" niteliği taşıdığına vurgu yapılıyor. Hayatta kalan kadınlar, yerlerinden edilmiş, eşlerini kaybetmiş ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor. Gazze'de yaşayan 1 milyondan fazla kadın ve kız çocuğunun yiyecek, su, tuvalet ve hijyen malzemelerine erişimde büyük sıkıntılar yaşadığı belirtiliyor.Bu trajik tablo altında Gazze'deki ölüm ve yaralanma sayıları da her geçen gün artıyor. Bugüne kadar 33 bin 843 kişi hayatını kaybederken, 76 bin 575 kişi yaralandı.Gazze'deki durumun aciliyeti ve insani krizin boyutu, uluslararası toplumun derhal harekete geçmesini ve bölgede kalıcı bir çözüm bulunmasını gerektiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden ve Trump canlı yayında koz paylaşacak! Tarihi kapışma!
AB'den İsrail'e Refah'taki Askeri Operasyonu Durdurma Çağrısı
İsrail Saldırısında Hizbullah Komutanı Öldü, Çatışmalar Devam Ediyor
Kilo sorunu ertesi gün haplarını etkisiz hale getirebilir mi? Uzmanlar uyardı!
Zelenskiy, İspanya ve Portekiz ziyaretlerini iptal etti