Gazze’de Ramazanın İlk Günü: Enkaz İçinde İftarlar

Hamas'ın İsrail'e yönelik son dönemin en büyük saldırısının ardından çatışmalar tırmanıyor. Gazze'deki 1,4 milyon Filistinli, yıkılan evlerinin enkazı altında Ramazan'ın ilk gününde iftar yapıyor. İsrail ordusu, olası geniş çaplı saldırılara karşı alarm durumunda.


Son dönemlerin en büyük saldırısıyla Hamas, İsrail'e karşı harekete geçti ve İsrail ordusu "savaş durumu alarmı" ilan etti. Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ederken, Ramazan'ın ilk gününde Refah'a sığınan 1,4 milyondan fazla Filistinli, yıkılan evlerinin enkazı üzerinde ilk iftarlarını açtı. İsrail'in olası geniş çaplı askeri saldırılarına karşı hazırlıklı olmalarına rağmen, Filistinli siviller, acil durumlar altında bile ibadetlerini sürdürüyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, Filistinli siviller zorlu koşullara rağmen dayanıklılıklarını gösteriyor. İftarlarını enkaz altında yaparken bile umutlarını koruyan insanlar, dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye ve uluslararası yardım taleplerini dile getirmeye çalışıyor. Ancak çatışma devam ederken, barış ve istikrar umutları her geçen gün azalıyor. Bu çekişmeli durumda, taraflar arasında barışçıl bir çözüm bulmak giderek zorlaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak