Gazze'de Son 24 Saatte 46 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze'ye yönelik 235 gündür devam eden saldırılarında son 24 saatte 46 kişi daha yaşamını yitirdi. Toplam ölü sayısı 36 bin 96'ya ulaşırken, yaralıların sayısı 81 bin 136 oldu. Gazze'de devam eden çatışmalarda sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, İsrail engeliyle karşılaşıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 235 günü aştı. Son 24 saatte 46 kişinin yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 36 bin 96'ya yükseldi. Yaralı sayısı ise 81 bin 136 oldu. Ancak sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, İsrail engeli nedeniyle cenazelere ulaşmakta zorlanıyor.

Son 235 gündür İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili olarak, son 24 saat içinde yaşamını yitirenlerin sayısı 46 artarak 36 bin 96'ya yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırılarının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Son 24 saat içinde İsrail ordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği 5 "katliam" sonucunda 46 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 110 Filistinlinin yaralandığı açıklandı. Bu saldırılarla birlikte, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 36 bin 96'ya, yaralı sayısının ise 81 bin 136'ya yükseldiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, hala enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin müdahalesi nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.