Gazze'de Su Krizi Derinleşiyor: İsrail Saldırıları İçme Suyu Erişimini Engelliyor

Gazze Şeridi'nde su krizi derinleşiyor: İsrail saldırıları nedeniyle içme suyuna erişimde ciddi zorluklar yaşanıyor. Filistinliler saatlerce sıra bekliyor, su tesislerinin yüzde 70'i hizmet dışı. Refah kentindeki göç alarm veriyor: Binlerce kişi bölgeden kaçıyor.

Gazze Şeridi'nde yaşanan su krizi derinleşiyor. İsrail'in Refah kentine düzenlediği saldırılar, içme suyu erişimini ciddi şekilde engelliyor. Han Yunus ve Deir el-Balah gibi bölgelerde insanlar saatlerce sıra bekleyerek suya ulaşmaya çalışıyor. Su ve sanitasyon tesislerinin yüzde 70'i hizmet dışı kalırken, Refah'tan göç eden binlerce kişi de bölgedeki krizi daha da derinleştiriyor. Gazze Şeridi'nde yaşayanlar için hayati önemde olan su, giderek daha az erişilebilir hale geliyor.

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, içme suyuna erişimde büyük zorluklarla karşı karşıya. İsrail'in Refah kentine saldırmasıyla birlikte, Han Yunus ve Deir el-Balah gibi nüfusun yoğun olduğu bölgelerde su sıkıntısı daha da arttı. İnsanlar, saatlerce sıra beklemek ve uzak mesafelere gitmek zorunda kalarak içme suyu elde etmeye çalışıyorlar. Deir el-Balah'ta ise deniz suyu arıtma tesislerinde uzun kuyruklar oluşuyor, yüzlerce kişi su alabilmek için bekliyor.

Yerinden edilen Gazzeliler, suya erişimde ciddi zorluklar yaşıyorlar. Sadece birkaç litre su alabilmek için bile uzun mesafeler kat etmek ve saatlerce sıra beklemek gerekebiliyor. İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'ndeki su ve sanitasyon tesislerinin büyük bir kısmı hizmet dışı kalmış durumda. Bu durum, su sıkıntısını daha da derinleştiriyor.

Ayrıca, Refah kentindeki durum da endişe verici. İsrail'in operasyonları nedeniyle binlerce kişi bölgeden göç etmek zorunda kaldı. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Refah'tan göç eden kişi sayısının oldukça yüksek olduğunu belirtiyor.

Bu durum, Gazze Şeridi'nde yaşayan insanların günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor ve insani bir krize yol açıyor. Su, temel bir insan hakkıdır ve bu hakka erişimde yaşanan zorluklar uluslararası toplumun dikkatini çekmeyi gerektiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.