Gazze'de Temel ilaçların yüzde 60'ı tükendi

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'deki sağlık kurumlarında ciddi ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşandığını duyurdu. Hastaların tedavileri durma noktasına geldi. Uluslararası yardım çağrısı yapıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'deki sağlık kurumlarında ciddi ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşandığını duyurdu. Bakanlık, bu krizin "benzeri görülmemiş" boyutlarda olduğunu ve hastalar ile yaralılar üzerinde ciddi etkiler yaratabileceğini belirtti. Açıklamada, temel ilaç listesinin yüzde 60'ının ve tıbbi sarf malzemelerinin yüzde 83'ünün bakanlığın depolarında tükendiği ve bu durumun tedavi hizmetlerinin tamamen durmasına yol açabileceği vurgulandı. En çok etkilenecek hizmetler arasında acil durumlar, ameliyatlar, yoğun bakım, diyaliz, birinci basamak sağlık hizmetleri ve ruh sağlığı yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı, uluslararası ve Birleşmiş Milletler kuruluşlarına bu duruma hızla müdahale ederek gerekli ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarının karşılanması çağrısında bulundu.

Savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, İsrail Gazze Şeridi'ne giden elektriği kesmiş ve Gazze Şeridi'ndeki tek elektrik santralinin işletilmesi için gerekli yakıtın girişini engellemiştir. Şu anda, Gazze'ye İsrail üzerinden sınırlı miktarda tıbbi malzeme ve uluslararası yardım girmekte ancak bu yardımlar, insani ve sağlık koşullarındaki felaket seviyesindeki gereksinimleri karşılamada yetersiz kalmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.