Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi

İsrail'in 202 gündür devam eden saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısı 34 bin 305'e yükselirken, yaralıların sayısı 77 bin 293'e ulaştı. Birleşmiş Milletler'in uyarısına göre, bölgedeki kıtlık durumu ve yetersiz beslenme sorunları giderek artıyor, kriz acil çözüm gerektiriyor.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in 202 gündür devam eden saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 305'e, yaralıların sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi. İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana aralıksız olarak Gazze'yi vurması, bölgedeki can kayıplarını artırırken Filistinliler yaşam mücadelesi veriyor.

Son 24 saat içinde İsrail ordusunun düzenlediği 5 saldırıda 43 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 64 Filistinlinin yaralandığı bildirildi. Bu süreçte yaşanan saldırılarda ölen sivil sayısı 34 bin 305'e yükselirken, yaralıların sayısı 77 bin 293 oldu.

ÇOCUKLAR ARASINDA YETERSİZ BESLENME YAYGINLAŞIYOR

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Cenevre Ofisi Direktörü Gian Carlo Cirri, Gazze Şeridi'nde gittikçe artan bir kıtlık durumuyla karşı karşıya olunduğunu vurgulayarak, çocuklar arasında yetersiz beslenmenin yaygınlaştığını belirtti. Özellikle 2 yaşın altındaki çocukların yüzde 30'unun ciddi şekilde yetersiz beslendiği ifade edildi.

Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'inin felaket boyutunda açlıkla mücadele ettiğine dikkat çeken Cirri, insanların temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını dile getirdi. Bu durumun sonucunda insanların en temel ihtiyaçlarını karşılamak için çareler aradığını, ancak çoğunun yoksul olduğunu ve bazılarının açlıktan öldüğünü belirtti. Gazze'deki krizin derinleştiğine ve acil önlemlere ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ünlü oyuncu kendisinden 33 yaş küçük eşiyle podyumda!
Emeklilik Hayalleri Gerçek Oluyor! SGK'dan Milyonlara Ücretsiz Prim Desteği!
Kredi Kartına Şok Hamle! O Karar Sonrası Kimsenin Eli Kredi Kartına Gitmeyecek
Zeytinyağı Krizi: TARİŞ Ortak Olmayan Üreticilerden de Destek Bekliyor!
Üsküdar'da Emekliye Şantaj İddiasıyla Korkunç Kaçırma Olayı