Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 41 bin 206'ya çıktı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 345 gündür sürdürdüğü saldırılarda son 24 saatte 24 Filistinli hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı. 7 Ekim'den bu yana ölenlerin sayısı 41 bin 206'ya, yaralıların sayısı ise 95 bin 337'ye ulaştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 345 gündür devam eden saldırılarına dair yeni bilgiler paylaştı. Son 24 saat içinde İsrail ordusunun Gazze’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği üç ayrı saldırıda 24 Filistinli hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı. 

7 Ekim'den bu yana süren saldırılarda ölenlerin sayısı 41 bin 206'ya, yaralıların sayısı ise 95 bin 337'ye ulaştı. Sağlık Bakanlığı, hâlâ yıkıntılar ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu, ancak İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını bildirdi.

Saldırılar, Gazze'de büyük bir insani krize yol açarken, uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi ve yardım sağlaması çağrıları devam ediyor. Bölgedeki acil durumlar ve yaralıların durumu, sağlık ve yardım ekiplerinin erişim engelleri nedeniyle giderek daha da zorlaşıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.