Gazze'deki Ateşkes Görüşmelerinde İsrail'in Olumsuz Yanıtı: Hamas'tan Yeni Teklif

Hamas yetkilisi, İsrail'in son Gazze ateşkes önerisine olumsuz yanıt verdiğini açıkladı. Hamas, İsrail'in kalıcı bir ateşkes kabul etmemesi üzerine yeni bir teklif sundu. Müzakerelerde ilerleme sağlanamadı.

Hamas'ın üst düzey yetkilisi, İsrail'in son Gazze ateşkes önerisine karşılık verdiği olumsuz yanıtı kamuoyuyla paylaştı. Hamas, İsrail'in kalıcı bir ateşkes kabul etmemesi üzerine yeni bir teklif sundu ancak taraflar arasında müzakerelerde henüz ilerleme kaydedilemedi.

Hamas'ın üst düzey yetkilisi Osama Hamdan, İsrail ve Hamas arasında devam eden ateşkes görüşmeleri hakkında bir açıklama yaptı. Hamdan, arabulucular tarafından iletilen Hamas'ın son Gazze ateşkes önerisine İsrail'in olumsuz yanıt verdiğini belirtti. Geçtiğimiz hafta, İsrail'e kalıcı bir ateşkes kabul etmesi çağrısında bulunmayan yeni bir teklif sunan Hamas, İsrailli bir heyetin müzakereler için Katar'a gitmesini takiben bu açıklamayı yapmıştı. Bir Hamas yetkilisi, Filistinli militanların esir takasından önce İsrail'in kısmi çekilmesini kabul edeceklerini ifade etmişti. Katar Dışişleri Bakanlığı ise "Katar, Gazze'deki ateşkes görüşmeleri konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içinde" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'de İsrail'in Sınır Kapılarını Kapatmasıyla İnsani Kriz Derinleşiyor
Azerbaycan ve İran Liderleri Sınır Projelerinin Açılışını Gerçekleştirdi
Trump, Biden'a Uyuşturucu Testi Talep Ediyor: Canlı Yayın Tartışması Öncesi Gerilim Yükseliyor
7 Ekim'den Bu Yana 8.775 Filistinli Gözaltında
AB, Atık İhracatına Sıkı Denetim Getiriyor