Gazze'deki çocuklarda beslenme yetersizliği iki kat arttı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından gerçekleştirilen taramalar sonuçlarına göre Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çocuklarda yetersiz beslemenin iki katına çıkmış olduğu belirlendi.

UNICEF tarafından gerçekleştirilen taramaların sonuçlarına göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çocuklarda yetersiz beslenme oranının iki katına çıktığı belirlendi.

UNICEF ve bölgedeki ortakların Şubat ayında Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği taramaların sonuçlarını yayınladı. UNICEF raporuna göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde akut yetersiz beslenme oranının yüzde 31 olduğu belirtilirken, savaşın geniş etkileri ve yardımların ulaştırılmasındaki devam eden kısıtlamalar nedeniyle çocukların yetersiz beslenme oranlarının hızla arttığı ve ciddi bir boyuta ulaştığı vurgulandı. Raporda, Gazze'nin kuzeyindeki her üç çocuktan birinin akut yetersiz beslendiği ve en az 23 çocuğun yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Barınaklardaki ve sağlık merkezlerinde bulunan çocukların %4,5'i, en ciddi tür olan şiddetli zayıflama ile mücadele etmek için acil terapötik beslenme ve tedavi almadıkları takdirde ölüm riskiyle karşı karşıya olduklarını gösterdi.

Gazze'nin kuzeyinde, 5 yaş altındaki çocuklar arasında akut yetersiz beslenme yaygınlığının %13'ten %25'e yükseldiği belirtildi.

HAN YUNUS'TA İLK KEZ TARAMA YAPILDI

Han Yunus'ta ilk kez gerçekleştirilen taramalarda, 2 yaş altındaki çocukların %28'inin akut yetersizlikle mücadele ettiği, %10'unun üzerindeki bir kesiminde ise ciddi zayıflama olduğu kaydedildi.

Yardımın en fazla ulaştığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bile, 2 yaş altındaki çocuklarda Ocak ayında %5 olan akut yetersiz beslenme oranının Şubat ayında iki katına çıkarak %10'a ulaştığı bildirilen raporda, şiddetli zayıflığın ise bir ay içinde %1'den %4'e dört kat arttığı aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.