Gazze'deki hastaneler büyük bir riskle karşı karşıya! 24 saat içerisinde gerçekleşebilir

İsrail'in bir yıldır Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırılar ve bölgeye akaryakıt girişini engellemesi nedeniyle, kuzeydeki hastanelerin 24 saat içinde kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde bir yıl boyunca sürdürdüğü saldırılar ve bölgedeki akaryakıt girişine engel olması nedeniyle kuzeydeki hastanelerin 24 saat içinde çalışamaz hale gelebileceği bildirildi. Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye, durumu "felaket" olarak nitelendirerek, hastanelerin yakıt yokluğu ve İsrail'in akaryakıt girişini engellemesi sebebiyle kapanma noktasına geldiğini açıkladı. İsrail, yaklaşık bir haftadır Gazze'nin kuzeyine yakıt girişine izin vermiyor, bu da yoğun bakımdaki hastaların ölüm riskiyle karşı karşıya kalmasına yol açıyor.

İsrail ordusunun son bir yılda gerçekleştirdiği saldırılar, bölgedeki 38 hastaneden 23'ünü tamamen yok etti. Kalan 15 hastane ise ciddi hasar, tıbbi malzeme ve cihaz yetersizliği nedeniyle sınırlı hizmet veriyor. 

7 Ekim 2023'te Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı geniş çaplı bir saldırı başlattı. Bu saldırılarda 1200 İsrailli yaşamını yitirdi, 5 bin 132 kişi yaralandı. İsrail'in karşılık olarak Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ise 41 bin 825 Filistinli, büyük kısmı kadın ve çocuk olmak üzere hayatını kaybetti, 96 bin 910 kişi yaralandı. 

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana 724 askerinin öldüğünü ve 4 bin 448 askerinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca, kısa süreli bir ateşkeste 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı, ancak İsrail binlerce Filistinliyi tutuklamaya devam etti.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana süren İsrail saldırılarında 741 Filistinli hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.