Gazze'deki insani kriz sürüyor: 40'tan fazla çocuk açlıktan hayatını kaybetti!

Hamas'ın, Gazze'de 40'tan fazla çocuğun açlık nedeniyle hayatını kaybettiği haberini paylaşması büyük bir endişe yarattı. Gazze, yıllardır süregelen İsrail ile yaşanan çatışmalar ve uygulanan abluka nedeniyle ciddi bir insani kriz içinde bulunuyor.

Hamas, Gazze'deki insani krizlerin çözülmesi ve çocukların yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla uluslararası topluma çağrıda bulundu. İsrail'in saldırıları altında olan Gazze Şeridi'nde yaşanan kıtlık nedeniyle en az 40 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

ÇOCUKLAR ÖLÜM RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA KALIYOR

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet El-Rişk, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'deki 3 bin 500 çocuğun yetersiz beslenme, besin takviyesi ve aşı eksikliği nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Rişk, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'ye insani yardımın ulaşamaması sonucunda şu ana kadar en az 40 çocuğun açlıktan yaşamını yitirdiğini ifade ederek, Gazze'deki insani koşulların her geçen gün daha da kötüleştiğini vurguladı.

Rişk açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar Kurban Bayramı'nı kutlarken, Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalarak gerçek bir trajedi yaşıyor. Nazi (İsrail) işgalinin Filistinlilere yönelik katliamları devam ediyor."

GAZZE 17 YILDIR KUŞATMA ALTINDA

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet El-Rişk, yaptığı açıklamada Gazze'nin 9 aydır İsrail bombardımanlarına maruz kaldığını ve bu süre zarfında birçok evin yıkıldığını belirtti. Gazze halkının 17 yılı aşkın süredir sürekli bir kuşatma altında yaşadığını hatırlatan Rişk, uluslararası toplumu ve İslam dünyasını, temel gıda ve insani yardıma muhtaç olan Gazze halkına acil destek vermeye çağırdı.

Hamas'tan yapılan bir diğer açıklamada, İsrail'in Gazze'deki sınır kapılarını kapatarak ve yardım girişlerini engelleyerek uyguladığı "aç bırakma politikasının" derhal sona erdirilmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, Gazze Şeridi'nde çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere sivillere yönelik aç bırakma politikasının devam ettiği ve özellikle Gazze'nin kuzeyinde açlık ve insani kriz belirtilerinin giderek arttığı vurgulandı.

GAZZE'DE 3 BİN 500 ÇOCUĞUN AÇLIK SEBEBİYLE ÖLÜMLE YÜZ YÜZE KALIYOR

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, 17 Haziran'da yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ve ABD yönetimlerinin insani yardım ve gıda konularını Gazze Şeridi'ndeki sivillere yönelik bir siyasi baskı aracı olarak kullandığını, bu durumun açlığı derinleştirdiğini ve insani krizi kasıtlı olarak ağırlaştırdığını belirtti.

Medya ofisi, 3 Haziran'da yaptığı açıklamada da Gazze'de 3 bin 500 çocuğun açlık nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğunu duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.