Gazze'deki İsrail Hava Saldırısında Çok Sayıda Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Refah'taki hava saldırısında çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi. Sivil savunma ekipleri enkaz altındaki cesetlere ulaşmaya çalışıyor. Netanyahu'nun önceden planlanan saldırı "ertelendi" iddiaları gündemde.

Gazze'de İsrail'in Refah'a düzenlediği hava saldırısında çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Sivil savunma ekipleri enkaz altındaki cesetlere ulaşmaya çalışırken, saldırının önceden planlandığı ancak "ertelendiği" iddiaları da gündemi meşgul ediyor.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sivil Savunma İdaresi, yazılı bir açıklamada, İsrail ordusunun Refah'ın doğusundaki George Caddesi üzerinde Abdulal ailesine ait çok katlı bir binayı hedef alarak düzenlediği hava saldırısında birçok Filistinlinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Açıklamada, kurtarma ekiplerinin enkaz altında birçok cesede ulaştığı ve kayıp ve yaralıları bulmak için çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

Görgü tanıkları da ilk yardım ve sivil savunma ekiplerinin, hedef alınan binada kadın ve erkek çocuklar dahil olmak üzere birçok kişinin cansız bedenlerine ulaştığını aktardılar.

Dün akşam saatlerinde de İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir evi hedef alan bombalı saldırıda hamile bir Filistinli kadının öldüğü, ancak karnındaki bebeğin doktorlar tarafından kurtarıldığı belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah'a yönelik saldırı planını onayladığını defalarca tekrar etmiş ve 8 Nisan'daki bir açıklamasında saldırı için belirlenen bir tarih olduğunu ifade etmişti.

Ancak İsrail devlet televizyonu KAN'ın 14 Nisan'daki haberinde, Netanyahu'nun saldırı planının belirlenen tarihine rağmen "ertelendiği" iddiasına yer verilmişti.

Ayrıca, İsrail'in, bölgeye sığınanları tahliye etmek için Refah yakınlarında 10 bin çadır kurma planı yaptığı ve 30 bin ek çadırın satın alma aşamasında olduğu bildirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti