Gazze'deki İsrail Saldırıları: Can Kaybı 37 Bin 266'ya Ulaştı

İsrail'in Gazze'ye 252 gündür devam eden saldırılarında can kaybı 37 bin 266'ya yükseldi. Son 24 saatte yapılan 4 saldırıda 34 kişi yaşamını yitirdi, 71 kişi yaralandı. BM, Gazze'deki yıkımın görüntülerini paylaşarak uluslararası toplumu acil müdahaleye çağırıyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 252 gündür devam eden saldırılar, can kaybının 37 bin 266'ya yükselmesiyle birlikte bölgedeki insani krizi derinleştiriyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırılarında can kaybı 7 Ekim'den bu yana 37 bin 266'ya yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, son 24 saat içinde İsrail'in düzenlediği 4 saldırıda 34 kişi yaşamını yitirdi, 71 kişi ise yaralandı. Bu saldırılar, İsrail ordusunun 252 gündür devam eden Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarının bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Hukuk İşleri Başkanı Philippa Greer, sosyal medya üzerinden Gazze'deki yıkımın görüntülerini paylaşarak şehrin geçmişteki hayatın izlerini hatırlattı. Greer, "Gazze şehri, bir zamanlar yaşanmış bir hayatın harabeleriyle dolu. İnsanların evleri, sevdikleri kafeler, parklar ve okulları artık yok. Bu, bir kültürün ve bir toplumun derinden etkilendiği büyük bir yıkım" şeklinde ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.