Gazze’deki Savaş İstifalara Yol Açtı: İsrail’de Derin Anlaşmazlık!

İsrail'de yaşanan istifaların ardında Gazze'deki savaş gerekçesiyle hükümet ile İsrail ordusu arasındaki derin anlaşmazlıklar yatıyor. En az 30 bin 410 Filistinlinin öldüğü saldırılarda, binlerce ölü ve yaralının olduğu bildiriliyor.

İsrail'de, Gazze'deki savaşın ardından hükümet ile İsrail ordusu arasındaki derin anlaşmazlık istifalara yol açtı. En az 30 bin 410 Filistinlinin öldüğü saldırılar, binlerce ölü ve yaralının yanı sıra sivil altyapının da hedef alındığına dair endişeleri artırdı. Bu istifalar, ülkede savaş sonrası yönetim ve planlama konusunda ciddi bir krize işaret ediyor.

İsrail'in Kanal 14 Televizyonu'nda, Gazze'deki savaş gerekçesiyle İsrail ordusundan ve hükümetten birçok yetkilinin istifa ettiği bildirildi. İstifa edenler arasında, Sözcü Hagari'nin ekibindeki Moran Katz ve İsrail Ordusunun Yabancı Basın Sözcüsü Richard Hecht de bulunuyor. Son raporlara göre, Gazze Şeridi'ndeki savaşı yönetme ve savaş sonrası planları konusunda hükümet ile İsrail ordusu arasında derin anlaşmazlıklar yaşanıyor. Saldırılar sonucunda en az 30 bin 410 Filistinlinin öldüğü ve 71 bin 700 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Enkaz altında halen binlerce ölünün olduğu ve sivil altyapının da hedef alındığı ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas'tan İsrail'e Sert Tepki: Gazze'deki Saldırılar Kısır Döngüyü Sürdürüyor
AB Temsilcisi Borrell'den İsrail'in Gazze'ye Kara Saldırısını Kınama Mesajı
"Rehineleri serbest bıraksa yarın ateşkes olurdu"
"İsrail soykırımda ısrarcı"
Panama'da Yeni Lider Göç Sorununa Karşı Harekete Geçiyor: Darien Boşluğu Kapatılacak