Gazze'nin Kuzeyinde güvenlik tehlikesi: BM Dünya Gıda Programı dağıtımı durdurdu

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze'nin kuzeyine yapılan gıda dağıtımını, güvenli koşullar oluşana kadar durdurduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), güvenli dağıtıma izin veren koşullar olmaması sebebi ile güvenli koşullar tekrardan oluşana kadar Gazze'nin kuzeyine yaşam kurtaran gıda yardımı dağıtımını durdurma kararı aldığını duyurdu.

BM gıda ajansından yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'nin kuzeyine sevkiyatı durdurma kararı hafife alınmamıştır, çünkü bunun oradaki durumun daha da kötüleşeceği ve daha fazla insanın açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya kalacağı anlamına geldiğini biliyoruz" denildi.

"WFP, Gazze'deki çaresiz insanlara acilen ulaşma mevzusunda son derece kararlıdır, ama eleştiri gıda yardımlarının ulaştırılması ve bu yardımları alan insanlar için güvenlik ve emniyet sağlanmalıdır" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gazze pamuk ipliğine bağlı ve WFP'nin çaresizce açlık çeken binlerce insan için açlığa giden yolu tersine çevirmesi sağlanmalıdır" diyerek açıklamada bulunuldu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Politikalarının Bedeli: 76 Yılda 134 Bin Ölüm, 1 Milyon Gözaltı
Rio Grande do Sul'da Ölü Sayısı Artıyor
İran Yetkilisi: İsrail'in Nükleer Tehdidi Stratejimizi Değiştirebilir!
Ukrayna'nın Belgorod Saldırısı: 12 Ölü, Rusya'dan Sert Tepki!
Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı