Gazze'ye 5 tır ilaç ve tıbbi malzeme gönderildi

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde yaşanan malzeme sıkıntısını hafifletmek amacıyla 5 tır dolusu ilaç ve tıbbi malzeme gönderdi. Sağlık Bakanı Macid Ebu Ramazan, saldırıların başlamasından bu yana ilk kez bölgeye ilaç ulaştırıldığını belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'ndeki sağlık krizine yönelik önemli bir adım attı. Bakanlık, bölgedeki sağlık tesislerinde yaşanan malzeme sıkıntısını hafifletmek amacıyla Gazze'ye 5 tır dolusu ilaç ve tıbbi malzeme gönderdiğini duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada, bu tırların 18 Eylül'de Nablus'taki merkez depolardan yola çıktığı ve Gazze'ye ulaştığı belirtildi. Sağlık Bakanı Macid Ebu Ramazan, Gazze'ye saldırıların başlamasından bu yana ilk kez bölgeye ilaç gönderebildiklerini vurguladı.

İlaç ve tıbbi malzemeler, yaralı ve hastaların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere Gazze'deki hastanelere dağıtılacak. Ebu Ramazan, önümüzdeki günlerde 5 tırın daha gönderileceğini, bu yardımların Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Muhammed Mustafa'nın talimatları doğrultusunda organize edildiğini ifade etti. Tırlarda antibiyotik, diyaliz malzemeleri, acil servis ve ameliyathanelerde kullanılacak tıbbi sarf malzemeleri bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.