Gazze’ye gitme sözü vermişti! Tarih hala belli değil

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze'ye yapılacak ziyareti uluslararası destek sağlama amacıyla önemli bir adım olarak nitelendirdi. Ancak ziyaretin tarihi henüz belirlenmedi. Abbas, Gazze'deki çocukların hayatının değerli olduğunu vurgulayarak, dünya liderlerinden desteğe çağrıda bulundu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin yönetiminin Gazze'ye yapacağı ziyaret için hazırlıkların sürdüğünü açıkladı. Bu ziyaretin, Gazze'deki Filistinli yetkililer ve halk için uluslararası ve Arap desteği sağlama amacını taşıdığını belirtti.

Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, Abbas başkanlığındaki Fetih Hareketi Merkez Komitesi, Ramallah'ta toplandı. Toplantıda Abbas, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarına karşı uluslararası ve Arap dünyasından destek almak için Rusya, Türkiye ve Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretlerle ilgili bilgi verdi. 

Abbas, Gazze'ye yapılacak ziyareti, savaşın sona ermesi ve Filistin devletinin Gazze'deki görevlerini tam olarak üstlenmesi açısından önemli bir adım olarak nitelendirdi. 

Ancak, Abbas'ın Gazze'ye ne zaman gideceği konusunda henüz net bir tarih belirlenmedi. 15 Ağustos'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu Olağanüstü Toplantısı'nda Gazze'ye gitme kararını duyuran Abbas, bu kararın arkasında durduklarını ifade etmişti. "Gazze'ye gideceğim. Bizim yaşamımız, Gazze'deki çocukların hayatından daha değerli değil," diyen Abbas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Gazze'ye güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamaları çağrısında bulunmuştu. Ancak, bu açıklamalardan sonra Abbas ve Filistin yönetiminin Gazze'ye hareket edeceği tarih hala belirsizliğini koruyor.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyeleri, dünya liderleri ve özgür insanları, "İsrail'in ABD desteğiyle çocuk, kadın ve yaşlıları hedef alan saldırılarının" durdurulması için Gazze'ye yapılacak ziyaretin desteklenmesi yönünde çağrıda bulundu. Ayrıca, İsrail'in Batı Şeria'daki baskınları ve toplu cezalandırma politikalarına karşı uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundular. Komite, uluslararası hukuk kuruluşlarını da, İsrail hapishanelerinde işkence ve kötü muameleye maruz kalan Filistinli mahkumlar ve esirlerle ilgili sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

Abbas'ın Gazze ziyaretinin zamanlaması ve ayrıntıları, bölgedeki gerilimin ve uluslararası müzakerelerin seyrine bağlı olarak şekillenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.