Gazze’ye Uzanan Yardım Köprüsü: WCK Deniz Yoluyla İlk Adımı Attı

Gazze'ye ilk deniz yardımı! WCK öncülüğünde sağlanan sevkiyat, bölgeye 20 yıl sonra ulaştı. Acil gıda ihtiyacı için deniz koridoru açıldı, yardımlar kuzeydeki ailelere ulaştırıldı.

Gazze'nin kuzeyine deniz yoluyla ulaştırılan ilk yardım, WCK liderliğinde gerçekleşti. 20 yıldan uzun bir aradan sonra sağlanan acil gıda desteği, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine umut oldu.
ABD merkezli yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK), Gazze'nin kuzeyindeki sivillere deniz koridoru üzerinden ulaştırılan ilk yardımı duyurdu. Bu yardım, 20 yıldan fazla bir süredir bölgeye ulaşan ilk insani yardım sevkiyatı oldu. WCK, yerel ve uluslararası ortaklarının katkılarıyla, kara, deniz ve hava yoluyla Gazze'ye 39 milyondan fazla öğün yemek sağladı. Kuzeydeki ailelere pirinç, un, baklagiller, sebze ve proteinler gibi temel gıdaların ulaştırılması, deniz yoluyla acil yardımın nasıl gönderilebileceğini gösterdi. Ayrıca, bölgedeki sivillere hazır yemekler de sağlandı. WCK, Gazze'ye yardım götürmek için bombalanmış binaların molozlarından bir iskele inşa etti. Kuruluşun kurucusu Jose Andras, Gazze'ye her gün büyük miktarda gıda sağlayabileceklerini belirtti ve ikinci deniz sevkiyatının hazırlandığını duyurdu. Avrupa Birliği, Güney Kıbrıs üzerinden Gazze'ye deniz kanalıyla insani yardım koridoru açılacağını duyurmuş ve WCK'nin organizasyonunda ilk gemi olan Open Arms'ın yardımları ulaştırdığı bildirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'nin Yaptırım Kararı: Kuzey Kore ve Rusya'dan İkişer Vatandaşa ve Üç Şirkete Yaptırım
USS Ronald Reagan Japonya Görevini Tamamlayarak Tokyo'dan Ayrıldı
Mısır Piramitlerinin Gizemi Çözülüyor: Nil Nehri'nin Kayıp Kolunun Keşfi
İsrail-Gazze Krizinde 700 Binden Fazla Filistinli Yerinden Edildi: BM İnsani Yardım Talep Ediyor
Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Cohen'in Çapraz Sorgusu: Tutarsızlıklar ve Tartışmalar