Gebelik şansını yüzde 95’e çıkaran anahtar

Prof. Dr. Hulusi Zeyneloğlu, genetik incelemeli tek embriyo transferi yöntemine dönük bilgi vererek "Tüp bebek tedavisinde bu yöntem gebelik ihtimalini yüzde 95’e çıkardı” dedi. Tek embriyo transferinde embriyonun sağlıklı olması için oosit ve spermin de kaliteli olması gerektiğini...

Anne baba olma hayali kuran fakat sağlık problemleri yaşayan birçok kişi yeni tedavi şekilleri için arayışa girerken dikkat çeken açıklama geldi. Genetik incelemeli tek embriyo transferi yöntemine dönük bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hulusi Zeyneloğlu “Tüp bebek tedavisinde bu yöntem gebelik ihtimalini yüzde 95’e çıkardı” dedi.

Tek embriyo transferinde embriyonun sağlıklı olması için oosit ve spermin de kaliteli olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Zeyneloğlu, bu amaçla çiftlere yaşam biçimi değişikliği ve kişiye özgü beslenme ve gıda takviyeleri önerdiklerini dile getirdi.

Zeyneloğlu “Rahmin sağlıklı olması da çok önemli. Biz, rahmi gereğinde ameliyat ile düzeltiyoruz. Rahim bağışıklığını değerlendiriyor, uygun tedaviler sunuyoruz. Bu sayede, dünyada normal kabul edilen yüzde 60 gebelik şansını yüzde 95’e çıkarıyoruz. Yaklaşımımız bu yılki Avrupa Üreme Derneği’nin toplantısında da doğrulandı” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın
Selülit görünümünü azaltma yolları nelerdir?
Kanseri 7 Yıl Öncesinden Tespit Edebilen Yeni Kan Testi: Çığır Açan Keşif!
Şekerden Uzak Durmanın Gücü: 14 Günde Sağlıklı Değişimler
Karaciğer Sağlığı ve Detoksu: Vücudunuz İçin Önemli İpuçları!