Gece Yarısı Saldırısı: Banka Hesaplarından Havaleler, EFT’ler ve Krediler Çekildi!

Son günlerde sosyal medyada yayılan iddialar, büyük bir bankanın müşterilerinin bir gecede binlerce liralık borca girmesine yol açtı. Kullanıcılar, hesaplarından izinsiz havale, EFT işlemleri yapıldığını ve kredi çekildiğini öne sürdü.

SOSYAL MEDYA, DEV BANKANIN MÜŞTERİLERİNİN ŞİKAYETLERİYLE ÇALKALANIYOR!

Son günlerde sosyal medya platformlarında, büyük bir bankanın müşterilerinin iddiaları gündeme oturdu. Mobil bankacılık kullanan pek çok kişi, hesaplarından izinsiz para aktarıldığını ve kredilerin çekildiğini öne sürdü. Birçok müşteri, sabah uyandıklarında binlerce liralık borçla karşılaştıklarını ifade ederken, bu durum bankanın müşteri hizmetlerini arayanların hatlarını adeta kilitlemesine neden oldu.

BANKADAN GECİKİYOR AÇIKLAMA

Bir süredir konuşulan iddialara yanıt veren banka, sistemlerinde herhangi bir güvenlik açığı bulunmadığını ve veri sızıntısı iddialarının asılsız olduğunu bildirdi. Ancak, bu açıklamanın mağduriyet yaşayan diğer müşterileri tatmin etmediği ve pek çok kişinin banka hesaplarını kapatmaya karar verdiği öğrenildi.

GECE 02.00’DE KREDİLER UÇUŞTU!

Sosyal medyadaki şikayetlere göre dolandırıldığını belirten bazı müşteriler şunları paylaştı:

"Adıma 100 bin lira kredi çekildi. Çok mağdurum, engelli bir vatandaşım. Bu para 3 ayrı IBAN’a gönderildi."

"Gece 1:30 ile sabah 7:30 arasında mobil şubeme girilerek 350 bin lira kredi çekildi ve bana herhangi bir bilgi mesajı gelmedi. Bu miktar, tanımadığım kişilere EFT olarak aktarıldı. Banka bu süreçte bizi mağdur etti."

"Gece 02:00’de 8 dakikada hesabımdan 237 bin lira kredi, 50 bin lira esnek hesap ve ayrıca 30 bin lira EFT yapıldı. Şu an telefonlarımız siber suçlar tarafından inceleniyor ve sonuç bekliyoruz."

'BU NASIL MÜMKÜN OLUR?' TEPKİLERİ

Konuya ilişkin görüş bildiren TÜKONFED Hukuk Komisyonu üyesi Avukat Fevzi Doğan, bu tür dolandırıcılık eylemlerinin en savunmasız noktada gerçekleştiğini ifade etti. Doğan, bankanın dolandırıcılığı önlemek için gerekli sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Eğer tüketici haklı olarak maksimum 50 bin lira kredi çekme limitine sahipse, birden bire hesabından 500 bin lira çekilmesi nasıl mümkün oluyor?" diyen Doğan, bankanın bu duruma bir açıklama getirmesi gerektiğini vurguladı.

Doğan, bankanın güvenlik tedbirlerini yerine getirmediğini savunarak, "Banka, işlemi durdurup tüketiciyi arayarak ‘Bu işlemi siz mi yapıyorsunuz? Farklı bir şey tespit ettik’ demesi gerekiyor. Bu süreçte dolandırıcılık işlemi için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.