Geçmeyen Öksürüğe İki Malzemeli Çözüm! Her Evde Var Fakat Kimse Bilmiyor!

Uzun süreli geçmeyen öksürük için doğal ilaç arayanlar ilk olarak pekmeze başvuruyor. Doğal öksürük ilacı olarak bilinen pekmezin tek başına belirli bir derece etkisi olurken yalnızca bir malzeme ile birleştiğinde etkisini ikiye katlıyor.

ÖKSÜRÜK İÇİN ESKİŞEHİR'İN DOĞAL REÇETESİ: PEKMEZ VE TAHİN KARIŞIMI

Uzun süreli geçmeyen öksürük sorunuyla başa çıkmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri doğal yöntemlere başvurmak oluyor. Bu doğal yöntemler arasında öne çıkanlardan biri ise pekmez ve tahin karışımıdır. Özellikle Eskişehir bölgesinde sıkça kullanılan bu doğal reçete, öksürüğü hafifletme konusunda oldukça etkili bir çözüm sunuyor.

Eskişehir'in yöresel lezzetlerinden olan pekmez, demir eksikliğine iyi gelmesiyle bilinirken, öksürük için de doğal bir ilaç olarak kabul edilmektedir. Pekmez, tahin ile bir araya geldiğinde ise bu etkilerini artırarak öksürüğe karşı güçlü bir çözüm sunmaktadır. Aynı zamanda yoğurtla da tüketilen bu karışım, sofralara lezzet katarak şifalı bir özelliğe sahiptir. Eskişehir'de öksürükle mücadelede sıkça tercih edilen bu karışımın yanı sıra helva yapımında da kullanılan pekmez, bölgede çeşitli tatlı ve hamur işlerinde de kullanılır.

Pekmez satıcısı Ahmet Ünlü'ye göre, Eskişehir'de özellikle üzüm pekmezi tercih edilmekte olup, keçiboynuzu pekmezi de yoğun ilgi görmektedir. Ayrıca, son yıllarda Eskişehir'de pancar pekmezi üretiminin arttığı belirtilmiştir. Ünlü, müşterilerin özellikle salgın hastalıklara karşı korunmak amacıyla pekmeze olan talebinin arttığını ifade etti.

Ahmet Ünlü, pancar pekmezi ile ilgili olarak da kalitesinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, tereyağı veya zencefille karıştırıldığında öksürük ve nezleye iyi geldiğini söyledi. Pekmezin sayısız şifasının bulunduğunu vurgulayan Ünlü, müşterilerin bu doğal ürüne ilgisinin giderek arttığını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Araştırma: Türkiye'de kadınların yüzde 60'ı düzenli sağlık kontrolüne gitmiyor!
Beyin sisi yaşamı nasıl etkiliyor? Beyin Sisi deyip geçmeyin!
İlk Kez Uygulanan Gen Tedavisiyle Opal Sandy İşitme Duyusunu Kazandı
Uzmanlar uyardı: Aşırı el terlemesi neyin habercisi?
BB Uzmanından Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarıyla İlgili Bilgilendirme ve Önlemler