Geert Wilders açıkladı: Feyza Altun bir kahramandır

Hollanda'da seçimleri kazanan Geert Wilders, sosyal medyada yaptığı küfürlü şeriat paylaşımının peşinden gözaltına alınan Avukat Feyza Altun hakkında "Feyza Altun bir kahramandır!" açıklamasında bulunmuş oldu.

 

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, avukat Feyza Altun'un sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sebebiyle Türk Ceza Kanunu'nun 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla re'sen soruşturma başlatıldı. Altun'un ifadesinin alınmasının ardından evinde arama yapıldığı ve yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

GEERT WILDERS OLAY HAKKINDA KONUŞTU 

Hollanda'da 22 Kasım'da gerçekleşen erken genel seçimlerde zafer elde eden ve %23,5 oy oranıyla 37 sandalye kazanan aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders, Avukat Feyza Altun'un gözaltına alınmasıyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Wilders, tek bir cümlelik paylaşımında "Feyza Altun bir kahramandır!" ifadesini kullandı.

Geert Wilders, İslam ve göçmenlere karşı tutumuyla tanınan bir siyasetçidir. Seçim zaferine rağmen diğer partileri koalisyona ikna edememesiyle bilinir. Son olarak geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda, bir hayvanın kesilme anına ait görüntüyü paylaşarak "Mide bulandırıcı İslam geleneğini yasaklayın" ifadelerini kullanmıştı.

WİLDERS, İSLAM KARŞITLIĞIYLA BİLİNİYOR

Seçimden zaferle çıkmasına reğmen henüz diğer partileri koalisyona ikna edemeyen Wildert, İslam ve göçmen karşıtlığıyla biliniyor. Son olarak geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda, bir hayvanın kesim anına ait görüntüyü yayınlayan Wilders, paylaşımında "Mide bulandırıcı İslam geleneğini yasaklayın" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti