Gelecek Partili İsa Mesih Şahin TBMM'de şeriatı savundu: "Şeriat, İslam'ın kendisidir"

TBMM Genel Kurulu'nda Gelecek Partisi Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin, şeriatı savunduğu konuşmasıyla gündeme geldi. Şahin, şeriatın İslam'ın kendisi olduğunu vurgulayarak farklı tartışmaların toplumsal barışı bozmasını önlemeye çağırdı.

TBMM Genel Kurulu'nda Gelecek Partisi Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin, şeriatı savunduğu konuşmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Şahin, konuşmasına toplumsal barışı tehdit eden söylemlere değinerek başladı ve farklı bakış açılarını eleştireceğini belirtti. Ayrıca, AK Parti milletvekili Şahin Yılmaz'ın Atatürk'e yönelik kullandığı ifadeleri eleştirerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve ölçünün kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.

"ŞERİAT, İSLAMIN KENDİSİDİR"

Feyza Altun'un şeriata ile ilgili yaptığı yorumu eleştiren Şahin, TBMM'de yaptığı konuşmada şeriatı savundu.

"Şeriatın "İslamın değerler bütünü, İslamın hükümleri, İslamın adalet sistemi, İslamın ibadet, ahlak ve muamelatının kendisi" olduğunu söyleyen Şahin, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Dolayısıyla yani Allah’ın emir ve yasaklarından bahsediyoruz, bu anlamda kimse bu kavramı -farklı yerlere çekerek- farklı siyasi tartışmalar içerisine çekmesin diyoruz. Burada anlayan yanlış anlıyor, anlatan da yanlış anlatıyor; böyle bir sorun var. Hasılı, "şeriat" dediğimiz kavram dindir, İslamın kendisidir, böylesine önemli bir değerimizi lütfen kimse farklı mecralara çekip, farklı tartışmalar yaratıp toplumsal barışımızı bozmasın diyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı