Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'ndan yerel seçimde AKP ve MHP'ye yeşil ışık!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2024 Yerel Seçimleri'nde AKP ve MHP'ye destek verme koşullarını açıkladı. İşte Davutoğlu'nun kulislerde konuşulanları T24 yazarı Murat Sabuncu'ya anlattığı o çarpıcı açıklamaların detayları...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2024 Yerel Seçimleri'nde AKP ve MHP'ye destek verme koşullarını paylaştı. T24'ün haberine göre, Davutoğlu, "Bazı yerlerde bizim adayımıza MHP ya da AK Parti destek vermek isterse niye veriyorsunuz demeyiz veya bazı yerlerde o kadar iyi aday çıkarırlar ki iktidarın adayına destek veririz" şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU GÖZ KIRPTI: İTTİFAK KAPIDA MI?

Ahmet Davutoğlu, 2023 Genel Seçimleri'nde CHP listelerinden girip ardından Saadet Partisi'ne katılan ve Gelecek Partisi'ni kuran lider olarak dikkat çekiyor. Davutoğlu, T24 yazarı Murat Sabuncu'ya verdiği röportajda, yerel seçimlerde iktidara göz kırptı.

DESTEK ŞARTLARI BELLİ OLDU: İŞTE GELECEK PARTİSİ'NİN İTTİFAK STRATEJİSİ

Davutoğlu'nun açıklamalarına göre, Gelecek Partisi'nin yerel seçim stratejisi net bir ittifak kararı içermiyor. Ancak lider, AKP ya da MHP'ye destek şartlarını belirledi. Davutoğlu, "Bazı yerlerde bizim adayımıza MHP ya da AK Parti destek vermek isterse niye veriyorsunuz demeyiz veya bazı yerlerde o kadar iyi aday çıkarırlar ki iktidarın adayına destek veririz." ifadeleriyle destek koşullarını özetledi.

YEREL SEÇİMLERDE GELECEK PARTİSİ'NİN YOL HARİTASI NE OLACAK?

Gelecek Partisi, yerel seçimlerde net bir ittifak kararı almadan, aday belirleme stratejisini belirsiz tutuyor. Davutoğlu'nun bu açıklamaları, önümüzdeki seçimlerin siyasi dengelerini şekillendirebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar