Gelecek Partisinden AKP'ye canlı yayında ittifak için yeşil ışık geldi!

Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'nda ekonomik konulara ilişkin mesajlar verirken erken seçimle ilgili de görüşlerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'nda ekonomik konulara ilişkin mesajlar verirken erken seçimle ilgili de görüşlerini paylaştı.

"ÖNÜMÜZDE SEÇİMSİZ 3,5 YIL VAR"

Erdoğan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Muhalefetin kendi iç çekişmelerini gölgelemek amacıyla gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Türkiye'nin önünde her biri altın kıymetinde seçimsiz 3,5 yıl vardır."

Halk TV'de Gökmen Karadağ'ın sunduğu Açıkça programına katılan Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Abdullah Güzeldülger, Gelecek ve Deva Partileri'nin AKP ile seçim konusunda ittifak yapabileceğine yönelik iddialara yanıt verdi.

"Gelecek ve Deva'nın AKP Parti'den ayrılmasının temel meselesi biliyorsunuz. Başbakan Davutoğlu ihale, imar yasasını değiştirip, 'siyasi etik kanunun getireceğim' deyince, bildiğimiz 'Pelikan Çetesi' diye anılan Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım'ın da içinde olduğu ekip tarafınca tasfiyeye tabi tutuldu. AK Parti bu haldeyken hala bu kodlarla siyaset yaparken, yolsuzluk, kötüye kullanma, israf, şatafat gibi bizim razı olmadığımız, Dindar Müslümanlar olarak iktidarda olduklarını iddia eden grubun yaptığı eylemlerin kendilerine referans aldıkları değerlerle çelişmesi ve bu uyumsuzluk bizim temel kopuş noktamızdır. Biz bu durum düzelmeden bir değişim gerçekten bir değişim iradesi görmeden böyle bir şey mümkün değil.

"EĞER AKP BUNLARI KABUL EDERSE KONUŞURUZ"

Programın sunucusu Gökmen Karadağ'ın, "Eğer böyle bir irade görürseniz, mümkün mü? Erdoğan ve AKP bazı şeyler yaparsa siz bu noktaya gelebilir misiniz? Yani, 'Evet, bunlar olumlu, biz de kısa süre içinde erken seçim için destek veririz' diyebilir misiniz?" sorusuna Güzeldülger şu yanıtı verdi:

"Tabi ki. AK Parti derki partiyi alın imar yasasını değiştirin. Bizim kopuşumuzu ortadan kaldıran sebepler ortadan kalktığı anda ve tabi buna inanmamız da gerekiyor. 'Partiyi alın' derse imar yasası, şeffaflık, imar yolsuzlukları gibi her noktada teslim olursa biz o zaman düşünürüz fakat bu tabi mümkün değil. Ancak böyle bir durumda konuşabiliriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.