Gelinlik Provasında Ücret Uygulaması Ankara’da Başlıyor

Ankara'da gelinlik provası için ücret alınacak. Ücret, gelinlik satın alınırsa fiyatından düşürülecek. Bu uygulama büyükşehirlerde başladı, ancak Zonguldak'ta esnaf Şule Darakcı, müşteri kaybını önlemek için ücret almayı düşünmüyor.

Haziran ayı ile düğün sezonu açıldı ve gelinlik provası yaptırmak isteyenlerin sayısında artış yaşanıyor. Bu kapsamda, Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası, gelinlik denemeleri için ücret alınacağını duyurdu. Ancak Zonguldak'ta gelinlik satan Şule Darakcı, bu uygulamayı müşteri kaybına neden olacağı gerekçesiyle hayata geçirmeyeceklerini açıkladı.

Haziran ayı itibarıyla düğün ve nikah sezonu resmen başlamış durumda. Bu dönemde gelinlik provası yaptırmak isteyenlerin sayısında da artış gözlemleniyor. Ancak, Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yapılan yeni bir düzenlemeyle gelinlik denemelerinden ücret alınacağı duyuruldu. Ücret tarifesi henüz belirlenmiş değil.

Gelinlik denemesi için alınan ücret, eğer gelinlik satın alınırsa, gelinliğin fiyatından düşürülecek. Bu uygulama bazı esnaflar tarafından olumlu karşılanırken, bazıları ise müşteri kaybı yaşanabileceğinden endişe ediyor.

Zonguldak'ta gelinlik satan esnaf Şule Darakcı, Zonguldak'ta gelinlik provası için ücret almayacaklarını açıkladı. Darakcı, "Gelinlik provası için ücret alınması uygulaması büyükşehirlerde başladı. Ancak biz Zonguldak'ta böyle bir uygulamaya geçmeyi düşünmüyoruz. Uygulamanın mantıklı bir yönü var çünkü gelinlikler yüksek maliyetli ve hassas kumaşlar, taşlar ve danteller içeriyor, bu yüzden zarar görme riski var. Yine de biz bu uygulamayı hayata geçirmiyoruz çünkü müşteri kaybı yaşanabileceğinden endişe ediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.