Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2023 Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerini 5 Nisan'a kadar uzattı. Ayrıca, Ba-Bs formları ve e-Defterlerin oluşturulma ve yüklenme süreleri de aynı tarihe kadar uzatıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2023 Yıllık Gelir Vergisi Beyannameleri için verme ve ödeme sürelerini 5 Nisan'a kadar uzatırken, Ba-Bs formları ve e-Defterlerin işlemleri de aynı tarihe kadar genişletildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2023 Takvim Yılı Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin Verilme ve Ödeme Süreleri ile Ba-Bs Formları ve e-Defterlerin Oluşturulma ve İmzalanma ve "Elektronik Defter Beratları"nın yüklenme sürelerinin uzatıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre:

"28 Mart 2024 tarihindeki ve 166 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile;

- 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2023 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

- 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2024/Şubat dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin verilme süresi de 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

- Elektronik defter uygulamasına dâhil olanlar tarafından 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken "Elektronik Defter Beratları"nın yüklenme süresi de 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır."

Gelir İdaresi Başkanlığı ayrıca, Yıllık Gelir Vergisi ödeme süresinin 1 Nisan tarihinden 5 Nisan tarihine uzatıldığını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

4 öğretmenin tacizle suçladığı müdür başka okula tayin edildi
Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: Başıboş köpekler acısız şekilde itlaf edilmelidir
Tolgahan Demirbaş bana Sinan’ın kalemini kırdılar dedi
Yargıtay'da çifte seçim günü
Ali Yerlikaya duyurdu: 81 ilde 5 gün süren operasyon; 4 bin 995 kişi gözaltına alındı