Genç bakanı mahkeme de affetmedi

Mustafa Sönmez (Stockholm) – İsveç hükümetinde, Lise Eğitimi ve Bilgi Geliştirme’den sorumlu eski bakan Aida Hadzialic, 11 Ağustos gece yarısı Köpenhag’dan Malmö’ye dönerken 0,2 promil akolla yakalanmıştı. Bu durum üzerine...

Mustafa Sönmez (Stockholm) – İsveç hükümetinde, Lise Eğitimi ve Bilgi Geliştirme’den sorumlu eski bakan Aida Hadzialic, 11 Ağustos gece yarısı Köpenhag’dan Malmö’ye dönerken 0,2 promil akolla yakalanmıştı. Bu durum üzerine istifa eden bakanın bugün cezası belli oldu. Mahkeme Aida’yı 40 bin kron (yaklaşık 12 500 TL) para cezasına çarptırdı

Lise eğitiminden sorumlu bakanken trafikte alkollu araç kullanmaktan yakalanan Aida Hadzialic mahkemece 40 bin kron para cezasına çarptırıldı. Mahkemenin verdiği karara yönelik, Aida’nın yorum ve söyleşi yapmayacağı Sosyaldemokrat Parti basın sözcüsü tarafından açıklandı.

Eski bakan mahkemede alkol aldığını ve belli bir süre geçtikten sonra araba kullandığını itiraf etmişti. Konser için bir arkadaşıyla Köpenhag’da bulunan bakan saat 18 gibi bir kadeh şarap ve 19 gibi bir kadeh şampanya içtiğini söyleyerek, Malmö’ye dönerken 23.51 gibi sınır kontrol merkezindeki polislerce durdurulmuş ve alkol muayenesinde 0,2 promil alkollü olduğu anlaşılmıştı.

25 Ağustos’ta avukatına göre savcıya telefonla  tamamlayıcı bilgi de veren eski bakan cezadan kurtulamadı. Aida ayrıca 800 kron da Suç Kurbanları Fonu’na ödeyecek.

Aida Hadzialic istifasından doğan tazminat için bir yıllık makam maaşı olan yaklaşık 1,5 milyon İsveç kronu (450 bin TL) alacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

AstraZeneca Covid Aşısıyla İlgili Toplu Davada: TTS İddiaları ve Güvenlik Tartışmaları
İran'da Babek Zencani'nin İdam Cezası 20 Yıla Hapis Çevrildi
Gazze'deki Yıkım: UNMAS'a Göre 37 Milyon Ton Moloz ve 100 Milyon Dolarlık Temizlik İhtiyacı
Twang'in Kralı Duane Eddy, 86 Yaşında Aramızdan Ayrıldı: Müzik Dünyasının Büyük Kaybı
Blinken, İsrail ve Hamas'a Ateşkes Çağrısı Yaptı