Gençlere faizsiz kredi desteğinde detaylar netleşiyor! İşte başvuru şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, pilot olarak deprem bölgesinden başlanacak Aile ve Gençlik Fonu için başvuruların 15 Şubat'tan itibaren alınacağını açıkladı. Başvurusu onaylanan gençlere 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz toplamda 150 bin lira faizsiz kredi verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinin başvuru tarihini ve şartlarını açıkladı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Pilot olarak deprem bölgesinden başlanacak 'Aile ve Gençlik Fonu' için başvuruların 15 Şubat’tan itibaren alınacağını belirterek, "Programdan yararlanmak isteyenlerin bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin peşinden sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor" dedi.

FAİZSİZ KREDİDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Başvuru için bakanlığın "aile.gov.tr" web sitesini işaret eden Bakan Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik. Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz. Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde tüm Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken para ile orantılı şekilde süreci yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Başvuru için gerekli diğer şartların da yakın zamanda açıklanacağını belirten Göktaş, "Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacak, onların hizmetine sunacağız" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
Türkiye'de Sıfır Araba Hayali Ucuzladı! Mayıs Ayında En Uygun Fiyatlı Modeller ve Güncel Liste
Türk devi ve Volkswagen'in ortak olduğu firma Türkiye'ye dev fabrika açıyor!
450 Milyon Dolarlık Tesis Kapanabilir!