Gençlerin Ruh Sağlığı Tehlikede: TikTok'a Dava Açıldı

ABD'de 13 eyalet ve Washington, TikTok'a karşı çocukların ruh sağlığına zarar verdiği ve bağımlılık yaratan bir yazılım kullandığı gerekçesiyle dava açtı. Haberin detayları...

ABD'de 13 eyalet ve başkent Washington'da TikTok'a karşı, çocukların ruh sağlığına zarar verdiği ve bağımlılık yapacak şekilde tasarlandığı gerekçesiyle dava açıldı. New York ve California başsavcıları önderliğinde gerçekleştirilen bu hukuk mücadelesi, sosyal medya platformunun genç kullanıcılar üzerindeki etkilerini mercek altına alıyor.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

TikTok, kullanıcılarının platformda geçirdiği süreyi artırmayı hedefliyor. New York Başsavcısı Letitia James, gençlerin uygulamadaki içerikleri takip ederken yaşam kalitesinin düştüğünü belirtti. TikTok'un, kârını artırmak amacıyla bağımlılık yapacak yazılımlar kullandığını söyleyen James, "Uygulama güvenli değil" ifadelerini kullandı.

California Başsavcısı Rob Bonta, TikTok'un çocukları hedef aldığını vurgulayarak, "Çocuklar henüz bağımlılık yapıcı içerikler hakkında sağlıklı karar veremiyorlar" dedi.

RUH SAĞLIĞI KRİZİ

Washington D.C. Başsavcısı Brian Schwalb, TikTok'un çocuklar arasında ruh sağlığı krizine neden olduğunu dile getirdi. TikTok, New York, California, Illinois, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Mississippi, New Jersey, North Carolina, Oregon, South Carolina, Vermont ve Washington eyaletlerinin başsavcıları tarafından hedef alındı.

TIKTOK'TAN YANIT

TikTok, davadaki iddiaların büyük bir kısmını "yanlış ve yanıltıcı" olarak nitelendirerek reddetti. ABD yönetimi, TikTok'un Amerikalı kullanıcı bilgilerini Çin yönetimine açtığı iddialarıyla platforma karşı yasaklama adımları atmayı düşünüyor.

ZAMAN SINIRI

Biden yönetimi, TikTok'a 19 Ocak 2025'e kadar Çinli ByteDance ile olan ilişkilerini sona erdirmesi için süre tanıdı. Aksi takdirde, TikTok'un ABD'deki erişimi engellenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.