Gençlik ve Spor Bakanlığından Özgür Özel'in öğrenci yurtlarına ilişkin iddialarına yanıt!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, CHP lideri Özgür Özel’in öğrenci yurtlarıyla ilgili iddialarına yanıt vererek, yurt başvurusu yapan her 100 öğrenciden 96’sının yerleştiğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, CHP lideri Özgür Özel'in öğrenci yurtlarına yönelik iddialarına yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşma üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur. Özgür Özel'in, 'Türkiye'de 100 öğrencinin 13'ü yurtta kalıyor, 87'sine kendi başının çaresine bak diyorlar. İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir tane yurdu yoktu. Şu anda 61 tane yurt var.' ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Açıklamada, "Bakanlığımıza yurt başvurusunda bulunan her 100 öğrenciden 96'sı yurtlarımıza yerleşmektedir. İstanbul'da ise 60 bin kapasiteli 35 yurt müdürlüğü ve 80 yurt binamızla gençlerimize barınma hizmeti sunmaktayız. Ayrıca Özgür Özel'in belirttiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 61 değil, 14 yurdu bulunmaktadır. İBB yurtlarının toplam kapasitesi 5,231'dir ve şu anda 4,031 öğrenci bu yurtlarda konaklamaktadır. 1,200 yatak ise boş kalmaktadır. Yapılan yorum ve eleştiriler gerçekleri yansıtmamakta olup, kamuoyunu bilinçli bir şekilde yanlış bilgilendirme amacı taşımaktadır." ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.