Genco Erkal “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasından beraat etti

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında açılan “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasındaki davadan beraat etti.

Genco Erkal 2016 ve 2020 yıllarında yaptığı üç sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hakkında  açılan davanın üçüncü duruşması İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkemeye AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı katılırken, Erdoğan’ın avukatı, çobanlık ve eğitim konusundaki paylaşımların hakaret kastıyla yapıldığını söyleyerek Erkal’ın cezalandırılmasını istedi.

GENCO ERKAL: ERDOĞAN DA BEN ÇOBANIM DEDİ

Mahkemede sunulan mütalaaya katıldığını ifade eden Erkal ise, “Bu paylaşımlar bir eleştiridir, hakaret içermez. İddia makamının bunun kabul edilmesi sevindirici. Diploma meselesi yıllardır tartışılıyor bunu tek söyleyen ben değilim” dedi.

Erkal, “Çobanlık konusunda Cumhurbaşkanının kendisi de ‘ben de çobanım’ diyerek kabul ediyor burada hakaret olamaz. Beraatımı talep ediyorum” ifadelerini kullanarak beraatini istedi.

Genco Erkal’ın avukatı Turgut Kazan ise, “Cumhurbaşkanına hakaret” davalarının Türkiye’de bir baskı aracı olarak kullanıldığını söyleyerek “Fransa’da bu suçtan 2 dava açılmış. Türkiye’de sadece 7 yılda 169 bin soruşturma, 38 bin 608 dava açıldı” ifadelerini yaptığı savunmaya ekledi.

Kararını açıklayan mahkeme ise atılı suçun unsurları oluşmadığından Genco Erkal’ın beraatına karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yargı Haberleri

Yargıtay'dan ÇHD davasında kısmi bozma ve onama
Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu