Genco Erkal’dan çok konuşulacak 'kavuk' eleştirisi

Geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli simgelerinden olan kavuğun, dün Rasim Öztekin’den Şevket Çoruh’a devredilmesinin ardından Genco Erkal'dan tartışma yaratacak bir eleştiri geldi

Genco Erkal, Geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli simgelerinden olan kavukla ilgili tartışma yaratacak bir eleştiri yaptı.

Geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli simgelerinden olan kavuk, dün Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle Rasim Öztekin’den Şevket Çoruh’a devredildi.

Kavuğu teslim alan Çoruh pandemi döneminde tiyatro emekçilerinin durumuna dikkat çekerek, “Türk tiyatrosu çok zor bir dönem yaşarken mahalle yanarken saçımızı mı tarıyoruz diye bir düşünce geldi aklıma… Bu kavuğu bugünkü zor şartlarda, Anadolu’da perde açmaya çalışan, alternatif sahnelerden apartman dairelerine kadar yüreği tiyatroyla dolu tüm tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum” ifadelerini kullandı. 

GENCO ERKAL'DAN ELEŞTİREL YAKLAŞIM

Kavuk devrinin ardından usta sanatçı Genco Erkal’dan eleştiri geldi. Erkal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda araştırmacı Tekin Deniz’in “Aslında kavuğun Geleneksel Türk tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Dümbüllü tarafından kimseye devredilmediği” sözlerine “Pişmiş aşa su katmak istemem ama…” diyerek destek verdi.

 

Karar’a konuşan Tekin Deniz kavuk ile ilgili “Kavuk bir ustalık nişanesi, Dümbüllü Özkul'a kavuğu değil evindeki Pişekâr takkelerinden birini verdi. Kavuk hala ailede, Özkul ya da başka hiç kimse alamadı” demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!