Genetik mucizeler görme kaybının bile iyileştirebiliyor

Genetik mucizeler bilim insanları tarafından laboratuvarda yaratılıyor. Antibiyotiğe dirençli süper bakteriler ile savaşabilecek güçlü antibiyotikler gen teknolojisinin ilk mucizelerinden bir tanesi oldu.

Bilim insanları işitme kaybı olan farelerin DNA yapılarını değiştirdi. Böylece küçük bir değişiklik ile birlikte farelerin duyması hedefleniyor. Şimdiye kadar bu konuda iyi bir ilerleme kayıt edildi. Yine fareler üzerinde yapılan denemeler sonucunda obezitenin de benzer yöntemlerle engellenebildiği görüldü.

En büyük mucizelerden bir de boynuzsuz boğalar oldu. Uygulanan yeni bir yöntem ile birlikte 2016 yılında 2 yavru dünyaya geldi. Boynuzları olmayan bu yavrular genetik mucizelerden bir tanesi olarak görülüyor. Ayrıca ısı stresine karşı daha dayanıklı inekler yine gen teknolojisi ile yaratıldı.

Görme kaybı olanlar için de yeni bir genetik teknoloji geliştirildi. Göze enjekte edildiğinde her iki gözün görüş açısının büyük oranda düzeldiği görüldü. Böylece görme engelli bireyler için büyük bir umut doğmuş oldu. Bilim insanları konuyla ilgili daha da ileriyede  gitti. Harvard Üniversitesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda ölmekte olan farelerin daha uzun yaşaması sağlandı. Böylece ömürleri uzatılmış oldu.

En iyi egzersiz teknikleri bilim insanları tarafından açıklandı

Son olarak DNA içerisinde bazı veriler saklandı. İşin aslına bakacak olursak sadece bu bile büyük bir devrim anlamına geliyor. Genetik mucizeler devam ettikçe insanlık çok daha farklı bir noktaya ulaşacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar