Gerçek evim büyük bir dolandırıcılık işine karıştı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından alınan bir karar ile birlikte gerçek evim isimli saadet zinciri firmasının kapatılmasına karar verildi. Böylece gerçek ortaya çıkmış oldu

2020 yılının sonlarına doğru kurulan ve 15 milyon lira sermayeye sahip olan gerçek evim isimli bu yapı, büyük dolandırıcılık faaliyeti yürüttü. Sadece 15 milyon liralık sermaye birçok kişinin katılımı ile birlikte 600 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin yatırımcılara vaadi ise oldukça çarpıcı.

Gerçek evim şirketine 10 bin TL yatıran birisi yüzde 10 kar payı elde edebiliyor. Böylece her ay 1000 TL kazanma fırsatı ortaya çıkıyordu. Bunu son derece cazip bulan birçok kişi parasını gerçek evim şirketine yatırdı. Böylece 600 milyon TL kolay bir şekilde toplanmış oldu. İlk aylarda ödemeler yapılsa bile sonraki zamanlarda işler iyice karıştı.

Yeni kripto saadet zinciri birçok kişiyi dolandırdı: Bu defa zarar büyük

Birçok kişi bankadan kredi çekerek buraya yatırdı. Aldığı aylık faiz oranını artırmak isteyen kişiler ne yazık ki sonu hüsran olan bir dolandırıcılık işine alet oldular. Şirketin ortaklarından Sibel Koçan ise cinayete kurban gitti. Kısacası geriye büyük bir enkaz kaldı. Peki sizce vatandaşlar neden sürekli bu tür dolandırıcılık işlerinin kurbanı oluyor?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Ses Dalgalarıyla Deniz Yaşamını Canlandırmak: Avustralya'nın Resif Şarkısı Projesi
Tanol Türkoğlu: Teknoloji Kullanımında Güvenlik ve Etik Önemli
Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!