Gerçek lahmacun kaç lira; uzmanlar bu fiyatın altındaysa sakın almayın uyarısı yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kırmızı ete hile karıştıran firmaları ifşa etmesiyle lahmacun skandalı büyüyor. Denetimlerde, tavuk ve at eti kullanıldığı ortaya çıktı.

LAHMACUN SKANDALI BÜYÜYOR: GERÇEK ET KULLANAN LAHMACUNUN FİYATI NE KADAR OLMALI?

Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını tehdit eden ve kırmızı ete hile karıştıran firmaları ifşa etmeye başladı. Denetimler sonucunda bazı firmaların kırmızı et yerine tavuk veya at eti kullandığı ortaya çıktı. T24'ün gündeme getirdiği skandalda, Köfteci Yusuf'un köfte ve dönerinde domuz eti tespit edilmesi dikkat çekti.

En fazla hilenin lahmacunda yapıldığı görülüyor. Peki, gerçek et kullanılan bir lahmacunun fiyatı ne olmalı? Türkiye gazetesine göre, içine bolca baharat, soya sosu ve tavuk taşlık eklenen lahmacunlarda, kıyma kullanılmasa bile et varmış gibi bir tat elde edilebiliyor. Bu da tüketicinin gerçeği fark etmesini zorlaştırıyor.

Uzmanlar, maliyetler hesaba katıldığında, gerçek etle yapılan bir lahmacunun en az 100 TL civarında olması gerektiğini belirtiyor. Daha ucuz lahmacunlarda ise hile olabileceği uyarısında bulunuyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.