Gergerlioğlu isyan etti: Ruhsar Pekcan devleti dolandırıyor, TÜGVA yolsuzlukları var...

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisine yönelik hakaret, küfür içeren mesaj ve paylaşımlara karşı savcılığa yaptıkları suç duyurularının takipsizlikle sonuçlanmasına, Ankara Adliyesi önünde tepki gösterdi.

Gergerlioğlu, "Savcılar görevini yapmıyor. Ruhsar Pekcan (eski Ticaret Bakanı) dolandırıcılık yapıyor, devletin malını yağma, talan ediyor, hiçbir savcı harekete geçmiyor. TÜGVA'da büyük yolsuzluklar var, yandaş vakıflara devletin malı peşkeş çekiliyor, tüyü bitmemiş yetimin malı, parası peşkeş çekiliyor, hiçbir savcı hareket etmiyor, ama bize yapılan saldırılarda, hakaretlerde, küfürlerde savcılıklara müracaat ettiğimizde, savcılıklar anında takipsizlik veriyor" sözleriyle tepki gösterdi. Gergerlioğlu, takipsizlik kararı veren savcı ve hakimler hakkında da Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na suç duyurusunda bulundu.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Adliyesi'nin önünde basın açıklaması yaptı. Elinde dosya ile gelen Gergerlioğlu, dosyanın içerisinde kendisine yönelik hakaret, küfür içerisinde mesaj ve paylaşımların olduğunu söyledi.

İfade özgürlüğünün engellendiğini belirten Gergerlioğlu, şunları söyledi:

Türkiye'de yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü maalesef dibe vurmuş durumda. Bunu sadece biz söylemiyoruz, uluslararası insani ve hukuki gelişim endekslerinde Türkiye dibe vurmuş durumda. Çok skandal vakalar oluyor. İfade özgürlüğü alanında insanlar en basit düşüncelerini söylemeye çalışırken hemen engelleniyorlar, şuna buna hakaret denilerek cezaevlerine atılıyorlar ve terörist ilan ediliyorlar.

 

Hak savunucularına, hukuku söylemeye çalışan milletvekillerine, insan hakları savunucularına, hukukçulara yönelik her türlü küfür, hakaret savcılıklar tarafından takipsizlikle sonuçlandırılıyor. Bugün burada bunun için varız. Şu gördüğünüz yüzlerce suç duyurusu belgemiz burada. Ben, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik yüzlerce hakaret içerikli suç duyurumuzu maalesef savcılıklar takipsizlikle sonuçlandırılmış durumda. Bu bir skandal.

"Ülkede hukuk nerede?" diye soran Gergerlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Vatandaşlar haksızlığa uğradığında işte adliyelere gelip hak talep ediyorlar, suç duyurularında bulunuyorlar. Ama bakıyorsunuz savcılıklar işi ört bas etmek için hak savunucularının gayretlerini, siyaset yapma haklarını gasp etmek için hakaret, küfreden insanlar hakkında tek bir işlem yapmıyor. Biz bugün 21 savcı ve 3 hâkim hakkında Hakimler Savcılar Kurulu'na (HSK) şikâyette, haklarında suç duyurusunda bulunduk. Yaptıkları suçtur. Sadece bana değil, özellikle HDP vekillerine bu yapılıyor. Biz hakkı hukuku söylediğimiz için saldırılara uğramış bir insanız."

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesini, ardından TBMM'de vekilliğinin düşürülmesini ve ardından da tutuklanmasını anımsatan Gergerlioğlu, şöyle konuştu:

Anayasa Mahkemesi (AYM) en son kararı verdi ve cezaevinden çıktım. Vekilliğimi geri aldım ve şu anda TBMM'de eskisinden daha fazla bir hak mücadelesi vermeye devam ediyorum. Ama bizim bu hak mücadelemizin karşısına savcılar çıkıyor. Savcılar görevini yapmıyor. Ruhsar Pekcan (eski Ticaret Bakanı) dolandırıcılık yapıyor, devletin malını yağma, talan ediyor, hiçbir savcı harekete geçmiyor. Sedat Peker'in çok önemli iddiaları var, hiç kimse harekete geçmiyor. TÜGVA'da büyük yolsuzluklar var, yandaş vakıflara devletin malı peşkeş çekiliyor, tüyü bitmemiş yetimin malı, parası peşkeş çekiliyor, hiçbir savcı hareket etmiyor, ama bizi yapılan saldırılarda, hakaretlerde, küfürlerde savcılıklara müracaat ettiğimizde, savcılıklar anında takipsizlik veriyor. Bu nasıl bir haldir ya.

Gergerlioğlu, yaşadığı durumu kurumlardan önce halka şikayet ettiğini ifade ederken, "Ankara Adliyesi'nin önünden savcıları, hakimleri millete şikayet ediyorum. Ben bir siyasetçiyim, siyaset yapma hakkımı hiç kimse gasp edemez. AYM zaten Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun iki hakkını gasp etmişsiniz dedi. Birincisi, ifade özgürlüğü; ikincisi, siyaset yapma hakkı. Ve cezaevinden çıkarak Meclis'e geri geldim" dedi. 

Kendisine hakaret, küfür içerikli mesaj ve paylaşımları yapanların kimliklerini kendilerinin tespit ederek savcının önüne koyduklarını söyleyen Gergerlioğlu, "Kimliği tamamen ortaya çıktı. Savcının, polisin yapacağı işi biz yaptık, savcının önüne koyduk. Savcı yine diyor ki, 'Kimliği, kim olduğu belli değil. Facebook'a sormamız lazım.' Facebook'a neyi soracaksın? Tüm bilgileri, şahsı bulmuşuz, savcı işi yokuşa sürüyor" dedi.

Gergerlioğlu, açıklamalarının ardından suç duyurusu ve takipsizlik kararı verilen şikayetlerini avukatları aracılığıyla savcılığa verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yargı Haberleri

Tribün kapatma cezası kaldırılıyor
Yargıtay'dan ÇHD davasında kısmi bozma ve onama
Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı