Gerici Akit Nureddin Yıldız'ı protesto eden Sinoplulara saldırdı: Kudurgun ayyaşlar

 '6 yaşındaki çocuklarla evlenilebilir' sözleri nedeniyle protesto edilip şehirde konferan yaptırılması engellenen Nureddin Yıldız için 'Hoca' ifadesi kullanan Akit, Sinoplulara 'Azgın laikler','Kudurgun ayyaşlar', 'İslam düşmanları'...

 '6 yaşındaki çocuklarla evlenilebilir' sözleri nedeniyle protesto edilip şehirde konferan yaptırılması engellenen Nureddin Yıldız için 'Hoca' ifadesi kullanan Akit, Sinoplulara 'Azgın laikler','Kudurgun ayyaşlar', 'İslam düşmanları' ifadeleriyle saldırdı. 
 
Akit'in haberi şu şekilde; 

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı ilahiyatçı yazar Nureddin Yıldız 'Bu Zamanın Sabrı' konulu konferans vermek üzere dün akşam Sinop'a geldi. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sinop Şubesi tarafından organize edilen, Sinop Atatürk Spor Salonu'ndaki konferansa gelen Yıldız'a salon önünde toplanan bir grup azgın laikçi tepki gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ortaklığıyla organize edilen konferans, güvenlik zafiyeti ve hazımsız laikçilerin saldırısı nedeniyle iptal edildi.

İSLAM DÜŞMANI GAFİLLER!

Konferans öncesi Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları üyelerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik hazımsız grup,  basın açıklaması yaptıktan sonra konferansın yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin durmaları uyarısına rağmen salona 100 metre mesafede kurulan barikatları aşmaya çalışan grup ile emniyet güçleri arasında arbede yaşandı. Polisin müdahalesine rağmen barikatları aşan grup, salonun önünde protestolarını sürdürdü. Burada da önlem alan polislerle grup arasında tekrar arbede yaşandı. Daha sonra salonun ön giriş kapısında toplanan grup, slogan atarak beklemeye başladı. 

Olayların sürmesi ardından İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, kalabalığa konferansın iptal edildiğini duyurdu. Ancak göstericiler dağılmayı reddederek, slogan atmaya ve türkü söylemeye devam etti. Konferansı dinlemek için daha önce salona giren bazı vatandaşlar, salonda mahsur kaldı.

Konferansın yapılacağı salonu girmek isteyen bazı vatandaşlarla eylemciler arasında da kimi zaman gergin anlar yaşandı. Salona girmek isteyenleri kudurmuş eylemciler, alana sokmadı. Ayrıca konferansı izlemek isteyen bir grup genç de spor salonunun arka sokağında slogan atarak salona yürüşe geçmek istedi. Grup içerisindeki bazı eğitimciler, STK temsilcileri gençleri uzun süre sakinleştirmeye çalıştı. Nurettin Yıldız'ı dinlemeye gelen gençler, tekbirlerle karşı gruba tezahüratta bulunmaları ardından toplu olarak dua etti ve olay yerinden ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Eski İYİ Parti üyesi Yusuf Halaçoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığı içinde: Adını duyurdu!
"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!