Gerici-faşist Akit'ten İsmet İnönü ve eşine ahlaksız hakaretler

Akit isimli gerici, cumhuriyet ve aydınlanma düşmanı tetikçi yayın, bu kez kurtuluş savaşı kahramanlarından İsmet İnönü'yle ilgili küfür ve hakaret içeren ağır sözler sarf etti. Akit TV'de yayınlanan "Gün Başlıyor" isimli...

Akit isimli gerici, cumhuriyet ve aydınlanma düşmanı tetikçi yayın, bu kez kurtuluş savaşı kahramanlarından İsmet İnönü'yle ilgili küfür ve hakaret içeren ağır sözler sarf etti. Akit TV'de yayınlanan "Gün Başlıyor" isimli program sunucusunun, İsmet İnönü'yle ilgili sözleri RTÜK'ü karıştırdı.

Hürriyet'in haberine göre, Akit sunucusunun “Bak bu Venizelos, tanıştırayım denize döktüğünüz, yanındaki de sizin lideriniz, bak burada sırıtıyor. İnönü. Bak görüyor musunuz? Bak tipe bak, yanındaki de karısı. Siz ancak karılarınızı kollarına verirsiniz'' sözleri, Üst Kurul’da sert tartışmalara yol açtı. Ahlaksızlık, yalancılık, çarpıtma ve küfürü bir mücadele ve saldırı yöntemi olarak benimseyen, kadını aşağılayan, izlediği yayın çizgisiyle toplumun en ilkel ve geri yanına hitap eden dinci-faşist fazete Akit'e ceza verilmesi, AKP'li üyelerin oylarıyla engellendi.

Bazı üyeler Akit TV sunucusunun sözlerinin hakaret içermediğini savununca, muhalif üyeler toplantıyı terk etti. Programla ilgili hazırlanan uzman raporu da, tam anlamıyla skandan niteliğindeydi. Raporda, ahlaksızca yapılan saldırıda kullanılan sözlerin "ifade özgürlüğü’ne girdiği ve hakaret olmadığı" görüşü savunuldu.

CEVAP HAKLARI VARMIŞ
1973 yılında yaşamını yitiren İsmet İnönü ile 1992 yılında yaşamını yitiren Mevhibe İnönü’nün yargı, cevap ve düzeltme haklarının bulunduğu kaydedildi. Uzman raporunda cezaya gerek görülmediği de ifade edildi. Sunucunun argo içeren sözleriyle ilgili AKP kontenjanından seçilen üyeler, yaptırıma gerek olmadığını savundu.

Toplantıya 3 üye katılmadı. Yaptırım kararı alınabilmesi için en az 5 üyenin oyu gerekiyordu. Ancak yapılan oylamada, AKP kontenjanından seçilen 3 üye ''yaptırım uygulanmasın’ diğer 4 üye ise ''yaptırım uygulansın’ oyu verince, karar alınamadı. Karar bir sonraki toplantıya kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor