Gerici kalem yine cumhuriyete saldırdı

Kaplan, 'Cinayetler aydınlatılırsa, çifte kuşatma yarılır, Türkiye’nin önü açılır' başlıklı yazısında, emperyalizme karşı mücadele ederek Cumhuriyeti ilan eden kadroları 'İngiliz teslimiyetçisi' ilan ederek büyük...

Kaplan, 'Cinayetler aydınlatılırsa, çifte kuşatma yarılır, Türkiye’nin önü açılır' başlıklı yazısında, emperyalizme karşı mücadele ederek Cumhuriyeti ilan eden kadroları 'İngiliz teslimiyetçisi' ilan ederek büyük bir skandalın daha altına imza attı. Kaplan'ın yazısındaki ilgili bölümde şu ifadeler yer aldı;

"Islahat ve Tanzimat girişimleri, bir yanıyla toparlanma çabasıydı ama diğer yanıyla da içerden / zihnen kuşatma operasyonu.

Burada ezberlerimizi bozacak bir cümle kurayım: Meydan okuyan bir medeniyetin reçetelerini alıp da Islahat ya da Tanzimat diye bir yola girerseniz, yoldan çıkmanız mukadderdir.

Dışardan dayatılan hiç bir ıslah veya reform girişimi, başarıyla sonuçlanmamıştır. Yalnızca yıkımla sonuçlanmıştır.
Bizim yaşadığımız, bizi perişan eden, birbirimize düşüren iki asırlık zorlu tecrübe bunun ispatıdır.

Meşrûtiyetlerde tam toparlanmaya ramak kaldığımız sırada dışardan / İngilizler tarafından zihnen teslim alınan komitacıların marifetleriyle Osmanlı tasfiye edildi; Cumhuriyet sürecinde de medeniyet iddialarımız terkedildi.
Türkiye, tarihi sürükleyen bir aktörden, tarihin önünde sürüklenen bir figürana dönüştü..."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.