Gerici Nurettin Yıldız'ın OdaTV'ye açtığı dava görüldü

Çocuk ve kadınlara yönelik fetvalarıyla gündemden düşmeyen Nurettin Yıldız’ın Odatv’ye açtığı davada son duruşmada Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu savunma yaptı. Odatv’nin Nurettin Yıldız haberleri nedeniyle...

Çocuk ve kadınlara yönelik fetvalarıyla gündemden düşmeyen Nurettin Yıldız’ın Odatv’ye açtığı davada son duruşmada Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu savunma yaptı. Odatv’nin Nurettin Yıldız haberleri nedeniyle Terkoğlu hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul 65. Asliye Ceza Mahkemesi’nde geçen Cuma gerçekleşen son duruşmaya Nurettin Yıldız ve avukatı katılmadı. Terkoğlu’nun savunması sırasında ise Avukatlar Tugay Topbaş ve Özde Demir hazır bulundu. Mahkeme, Terkoğlu ve avukatların savunmasının ardından duruşmayı 21 Eylül’e erteledi.

'BİZİM ÇABAMIZIN ESERİ'
Nurettin Yıldız’ın konumunun bir dönemin FETÖ’süne benzediğini söyleyen Terkoğlu, 3 buçuk yıldır Nurettin Yıldız’ın fetvalarını haber yaptıklarını ve mahkemelerin sistemli sansürüyle karşılaştıklarını söyledikten sonra şu ifadeleri kullandı: “Bugün söz konusu ifadeleri, dini kimliğini ön plana çıkaran Cumhurbaşkanı dahi lanetlemek zorunda kalıyorsa, bunda emin olun bizim 3 buçuk yıldır Nurettin Yıldız ve onun gibi düşünenler hakkında yaptığımız haberlerin payı var. Bugün Nurettin Yıldız hakkında yargı bir şeyler yapıyorsa; bizim, insanların inancı ile dinciler arasında çektiğimiz bu çizgi sayesinde. Nurettin Yıldız artık bu kadar rahat kadınları ve çocukları aşağılayamıyorsa bu bizlerin çabasının eseri. Kamuoyu, Nurettin Yıldız’a ''Hocam’ diye hitap eden ve onun toplantılarına katılan yargı üyelerini konuşuyorsa, bunda bizim araştırmalarımızın da katkısı var.''

'BEN SANIK OLMAKTAN MEMNUNUM'
Odatv'nin Nurettin Yıldız haberlerinde "iftira" suçu olmadığına karar veren davanın savcısının Nurettin Yıldız’ın çocuklara yönelik fetvası için “fikir özgürlüğü'' dediğini hatırlatan Terkoğlu, “En nihayetinde söyleyeceğim; ille de bu salonda olacaksam, Türkiye’nin bu davayı artık gereksizleştiren koşullarında, ben sanık olmaktan dolayı memnunum. Bu davanın savcısı olmak, Nurettin Yıldız’ın sözleri için ''fikir özgürlüğü’ demek de kaderde olabilirdi. ''Çok şükür’ diyorum.'' ifadelerini kullandı. Mahkemeye davayı bitirme çağrısı yapan Terkoğlu “Umarım hem dincilerden hem sapıklardan ülkemizi ve toplumuzu birlikte kurtarırız'' dedi.

'HAKARET DEĞİL DURUM TESPİTİ'
Avukat Tugay Topbaş ise TDK’da sapıklık ifadesinin karşılığını okuduktan sonra “bu sözlere yönelik sarf edilen sapıklık kelimesi de yine hakaret anlamında değil adeta bir durum tespiti şeklindedir'' ifadelerini kullandı. Avukat Özde Demir ise Nurettin Yıldız’ın çocuklarla evlilik fetvasının Medeni Kanun’a aykırı olduğunu hatırlattı.
(OdaTV)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
Mercedes-Benz, Apple CarPlay desteğini sonlandırıyor
Tesla Cybertruck'ın Türkiye tarihi belli oldu!
İkinci el araba alacaklar elini çabuk tutsun: Zam dalgası geliyor!
Artık herkes Mercedes-BMW-Audi yerine bunu alacak!