Gerici saldırı sürüyor: Anaokulunda Kuran dayatması!

Cumhuriyet'in tüm ilerici birikimi, gericilik saldırısıyla boğuşurken, eğitim alanındaki laiklik karşıtı saldırılar da tüm hızıyla sürüyor.Henüz temel eğitim almamış, soyut işlemler dönemini tamamlamamış, okuma yazma...

Cumhuriyet'in tüm ilerici birikimi, gericilik saldırısıyla boğuşurken, eğitim alanındaki laiklik karşıtı saldırılar da tüm hızıyla sürüyor.

Henüz temel eğitim almamış, soyut işlemler dönemini tamamlamamış, okuma yazma bile bilmeyen anaokulu çocuklarına yönelik, Öğretim Birliği Yasası'na aykırı Kuran eğitimi dayatması resmen başladı. Dayatmanın ilk örneklerinden biri Kütahya'da yaşandı. Milli Eğitim ile müftülük arasında düzenlenen protokole göre TOKİ Anaokulu'nda Kuran öğrenen çocuklara törenle Kuran hediye edildi. 

İmzalanan 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' kapsamında anaokulu öğrencilerine Kuran eğitimi başladı. Kuran okumayı öğrenen öğrenciler için tören düzenlenirken, altı öğrenciye de Kuran hediye edildi.

İl milli eğitim müdürü Hasan Başyiğit ise gerici eğitimi şu sözlewrle savundu:

''Peygamber efendimiz hadisi şerifinde 'Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğretendir' buyuruyor. Bizim çocuklarımız anaokullarımızda, ilkokullarımızda il müftülüğümüz ile yapmış olduğumuz işbirliği çerçevesinde hem Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatını uyguluyor hem de güzel dinimizi ve yüce kitabımızı öğreniyorlar''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”
Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım