Gericiler ‘Onur Pikniği’ni hedef aldı: Hilafet bayrağı açıp tekbir getirdiler

Gericiler, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde öğrencilerin Onur Haftası kapsamında düzenlemek istediği ‘Onur Pikniği’ni hedef aldı.

Öğrencilerin bugün düzenlemek istediği Onur Pikniği, dün Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Üniversitesi Teşkilatı ve İstanbul Üniversitesi Ülkü Ocakları tarafından sosyal medyada hedef gösterildi. Pikniği hedef alan AKP’liler, “Bizim onurumuz bize yeter!” başlıklı açıklamasında Onur Pikniği düzenleyecek öğrencileri “sapkın bir azınlık” olarak nitelendirdi. Ülkü Ocakları ise “Bizim olan Beyazıt’ta sözde şenlik özde terör örgütü propagandasına dönüşen şovlara en ufak müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

Bunun üstüne kendilerine “İslamcı” diyen bir grup, Beyazıt Kampüsü önünde toplanarak pikniğe katılmak isteyen öğrencilere engel olmaya çalıştı. Öğrencileri kampüsün önünde sıkıştıran yüzlerce kişi tekbirler getirerek linç girişiminde bulunmak istedi. Yüzlerce polis linç girişimini engellemek için güvenlik çemberi kurdu.

PİKNİK İPTAL EDİLDİ

Linç tehdidine karşı Eşitlik Topluluğu daha sonra pikniği iptal etti. Topluluk yaptığı açıklamada “Etkinliğimiz şeriatçı çetelerin linci sebebiyle iptal edildi. Beyazıt çevresindeyseniz kalabalık gruplar halinde gezmemenizi ve güvenli bir şekilde Beyazıt’tan ayrılmanızı tavsiye ederiz” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Emekliler İçin Zam Müjdesi: Yeni Maaşlar Ne Kadar Olacak?
Beklenen Haber Geldi! 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Ödemeleri Yatırılıyor! İşte Tarihler
4 Yıl Önce Dikti, Şimdi Servet Sahibi: Çiftçinin Mucizevi Keşfi Herkese İlham Veriyor!
Bedava dağıtılınca izdiham çıktı! Belediye ücretsiz dağıtmaya devam edecek
Yargıtay Başkanı seçimi 33. turda da sonuçsuz kaldı